PODRŠKA DALIĆU

Kustić: “UEFA je otvorila postupak protiv Hrvatske, a Daliću sam rekao samo jednu stvar”

Hrvatska je na Europskom prvenstvu nakon dva odigrana kola osvojila samo jedan bod. Nakon poraza od Španjolske 3-0, protiv Albanije odigrali smo samo 2-2 te će nam tako utakmica protiv Italije biti odlučujuća želimo li u nokaut fazu. Iz Berlina je za RTL Danas uživo govorio predsjednik HNS-a, Marijan Kustić.

Kakvo je ozračje u Savezu nakon prve dvije utakmice na Euru?

“Sigurno da je danas već puno bolje nego jučer. Ovaj drugi gol protiv Albanije koji smo primili je bio bolan, ali ova ekipa je dugo na okupu. Bili smo u sličnim situacijama i danas je već fokus samo na ponedjeljak i utakmicu s Italijom.”

Vjerujem da ste očekivali tri boda protiv Albanije?

“Sigurno da smo svi očekivali, ali najgore je igrati utakmice kad ste već upisali tri boda. Prije turnira sam rekao da će utakmica protiv Albanije biti najteža i to se jučer pokazalo. Vratili smo se u utakmicu, ali nažalost primili smo taj gol. No, kažem da je danas već puno drugačije. Razgovaramo i gledamo pozitivno prema naprijed.”

Hrvatska je u obje utakmice ušla loše. Bili ste nogometaš i znate nešto više od prosječnog navijača. Koje razloge možete poronaći za to?

“Ne bi detaljno u analizu. Svlačionica je izbornikova. Oni su već napravili analizu. Više puta su u situacijama gdje nije bilo izlaza, pronašli izlaz i pobjeđivali. Vjerujem da će tako biti i sada. Tako sam rekao i Zlatku kada smo jutros razgovarali. Rekao sam mu da svu pozitivnu energiju usmjeri prema igračima i pripremi za ponedjeljak.”

Zlatko ima apsolutnu podršku?

“Ima apsolutnu podršku i nemojmo zaboraviti sve velike uspjehe koje je ova naša reprezentacija ostavarila i uveseljavala naciju.”

Ima li Hrvatska snage pobijediti aktualnog prvaka Europe?

“Naravno da ima. Pokazali smo to više puta. Vjerujem u naše reprezentativce i izbornika da možemo napraviti veliki rezultat.”

Igrači koji su ušli kasnije u utakmici protiv Albanije donijeli su novu energiju. Je li to po vama putokaz za utakmicu protiv Italije?

“Mislim da je. Jučer sam nakon utakmice isto rekao. Svi smo bili svjedoci da je drugo poluvrijeme bilo bolje i kvalitetnije i to bi trebao biti neki putokaz.”

Srpski nogometni savez je dao zahtjev UEFA-i da se podnese postupak protiv albanskog i Hrvatskog nogometnog saveza zbog navodnih uzvika ‘Ubij Srbina’. Što znate o tome?

“Postupak je otvoren. Mi smo uvijek naglašavali da HNS osuđuje bilo kakav poziv na mržnju i diskriminaciju. Moram reći da u prvoj utakmici smo imali primjedbi od strane delegata na nekoliko baklji i čaša koje su bačene, ali nemojmo sada predbacivati na nekoga nešto. Postupak je otvoren pa neka oni pokažu da je doista tako bilo. Ja to osobno nisam vidio, osim što su neki strani mediji pisali o tome. Želim se ovim putem zahvaliti svim našim navijačima. Okupiti 100.000 naših navijača, uistinu čestitam na tome.”

Nakon niza uspjeha i konstantnih velikih rezultata, bi li eventualno ispadanje iz skupine za vas bio neuspjeh?

“Kad smo igrali kvalifikacije rekli smo daj Bože samo da se kvalificiramo pa kad smo se kvalificirali samo da prođemo skupinu. Uvijek želimo više i imamo velika očekivanja. Igrači su nas naviknuli na to svojim uspjesima i medaljama i ja vjerujem da možemo napraviti dobar rezultat i proći skupinu.” – rekao je za RTL.

POSLJEDNJE DODANO: