ŠPANJOLSKA – ITALIJA 1:0

Furija bolja od Azzurra, Hrvatska ima realnu šansu biti druga u skupini

Aktualni osvajač Lige nacija – Španjolska, potpuno je nadigrala aktualnog europskog prvaka – Italiju, iako je rezultat tek minimalan (1:0) i to zahvaljujući autogolu Riccarda Calafiorija u 55. minuti. Nesretni igrač Bologne je naletio na loptu, koju je prethodno dirao vratar Donnarumma, a ona se od njegove noge nekontrolirano odbila u gol. Centrirao je Nico Williams, najbolji igrač utakmice, koji je poslije pogodio i gredu, a na desnoj strani radio dar-mar.

Tako je Španjolska uvjerljivo na 1. mjestu skupine B sa šest bodova, Italija ima tri, a Hrvatska i Albanija po jedan bod. Dakle, Hrvatska bi pobjedom nad Italijom mogla čak biti druga, pod uvjetom da Albanija ne svlada Španjolsku (u tom slučaju odlučivat će gol-razlika).

Španjolska je dominirala protiv Italije (posjed 58-42, udarci 21-3, u okvir 9-1), već u prvih deset imala dva zicera (Pedri i Williams), a stalni pritisak urodio je plodom s tim autogolom. Talijani su tek u drugoj minuti sudačke nadoknade u prvom poluvremenu uputili prvi udarac (Chiesa)… Ako ćemo pošteno, Hrvatska je izgledala puno bolje od Italije u dvoboju sa Španjolskom.

POSLJEDNJE DODANO: