ZAKOPANA TIJELA

Kraj Vukovara pronađena još jedna masovna grobnica pomiješana sa životinjskim i komunalnim otpadom

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved posjetio je u ponedjeljak lokaciju na Petrovačkoj doli kod Vukovara, gdje se provode terenska istraživanja u procesu traženja osoba nestalih u Domovinskom ratu, a potom se sastaje s članovima obitelji osoba nestalih u Domovinskom ratu u Memorijalnom centru Domovinskog rata Vukovar.

Medved je tamo otišao s glavnim državnim odvjetnikom Ivanom Turudićem, a pronađena je još jedna masovna grobnica s najmanje deset tijela koja su bačena zajedno s komunalnim i životinjskim otpadom, javlja 24sata.

Riječ je o sekundarnoj grobnici, odnosno ljudi su bili negdje pokopani prije nego što su prebačeni.

Više od 90000 kubika zemlje iskopano je na području Petrovačke doli uz pomoć tri bagera i rovokopača. Zemlja se prosijava kroz sita kako bi se pronašla svaka kost. 

Tijela su bačena nakon ubojstva negdje u močvarno tlo, dovezena su kasnije na ovu lokaciju zajedno s kostima životinja, strojevima su izbacivani, zakopani zemljom i smećem. Uz neka su pronašli i civilnu odjeću.

Tomo Medved zahvalio je svima koji rade na pronalasku nestalih. Zajedno s Turudićem upoznao se s obiteljima nestalih ljudi.

POSLJEDNJE DODANO: