Kraj blagdanskog vikenda: Pojačan promet na većini cesta

Pred naplatnom postajom Zagreb istok, na izlasku s autoceste A3 Bregana-Lipovac i pred naplatnom postajom Lučko, na izlasku s autoceste A1, nema dužih čekanja, no promet je povremeno gust, te se na nekim dijelovima vozi usporeno u koloni između čvorova Karlovac i Lučko na autocesti A1 u smjeru unutrašnjosti i na zagrebačkoj obilaznici, nakon čvora Rugvica u smjeru graničnog prijelaza Bregana.

Promet je umjereno gust do pojačan na autocesti A1 u smjeru Zagreba, A6 Rijeka-Zagreb u smjeru Zagreba, A3 Bregana- Lipovac u smjeru GP-a Bregana, A2 Zagreb-Macelj u smjeru GP-a Macelj, i na D1 u smjeru unutrašnjosti, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 19 sati.

Mokrih i skliskih kolnika mjestimice ima u središnjoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, Istri i dijelu Dalmacije. Magla, mjestimice smanjuje vidljivost na autocesti A6 Rijeka- Zagreb između čvorova Vrbovsko i Delnice.

Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Večeras od 23 do 6 sati ujutro kroz tunel Učku vozit će se uz posebnu regulaciju prometa.

Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (D8) mogući su odroni zemlje i kamenja.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona danas je do 23 sata. Zabrane nema na autocestama niti na državnoj cesti D1.

Promet putničkih vozila pojačan je na granični prijelazima Bajakovo, Stara Gradiška, Županja, Jasenovac i Maljevac na ulasku, a na Macelju, Kaštelu, Pasjaku, Rupi, Slavonskom Brodu, Slavonskom Šamcu, Starom Petrovom Selu i Vinjanima na izlasku.

Izlazak teretnih vozila pojačan je na Bregani, a ulazak na Županji.

Zbog gustog prometa na Macelju, na izlasku iz zemlje, prometna policija isključuje teretna vozila s autoceste A2 Zagreb- Macelj na čvoru Sveti Križ Začretje.

U prekidu su katamaranske linije Ubli-Vela Luka-Hvar- Split i Korčula-Hvar -Split.

POSLJEDNJE DODANO: