UBOD U SRCE

Komižanki deset godina zatvora za prošlogodišnje ubojstvo partnera u kvartu Visoka!

Ubojstvo u splitskom kvartu Visoka dobilo je sudski epilog. 52-godišnja Katarina Mladineo iz Komiže nepravomoćno je osuđena na 10 godina zatvorske kazne zbog kaznenog djela ubojstva svoga, tada, dvije godine mlađeg partnera izvan bračnog odnosa Željka Gverića. Ubojstvo se dogodilo u kasnim poslijepodnevnim satima u travnju prošle godine, a to je bio jedini zabilježeni slučaj ubojstva u cijeloj prošloj godini na području Splitsko-dalmatinske policijske uprave.

Sutkinja Tea Budimlić i sudsko vijeće izreklo je Mladineo i sigurnosnu mjeru obveznog prihijatrijskog liječenja i kao i liječenje od ovisnosti.

Žena je bila u alkoholiziranom stanju s 1,76 promila alkohola, a nakon prepirke i fizičkog sukoba nožem oštrice 15 centimetara zadala je partneru smrtonosni ubod u srce. Od uboda je preminuo na licu mjesta.

Utvrđeno je kako je nakon što je shvatila da je ubila svog nevjenčanog supruga, žena počela dozivati susjede koji su obavijestili sve žurne službe. Ona je bila u rastrojenom stanju, u bolnicu je dovedena s ozljedama glave i rebara, a nakon nekoliko dana je završila iza rešetaka. Istražni zatvor joj je zbog visine kazne produljen, a sada preostaje čekati i pravomoćnu odluku kako bi se znao konačni rasplet krvoprolića od prošle godine koje je riješeno na sudu u iznimno kratkom roku.

POSLJEDNJE DODANO: