PH ZA KADETKINJE

KAŽL se plasirao na završnicu, u zadnjem kolu Bruna Turčinov ubacila 39 poena

Košarkaška akademija Žana Lelas plasirala se na završnicu Prvenstva Hrvatske nakon što je osvojila drugo mjesto u A-skupini igranoj u Virju.

U prvom kolu su dobili domaći Podravac sa 54:40 (22 poena Brune Turčinov). Potom su poražene od Zagreba 52:72 koji je završio prvi u skupini, a opet je najbolja bila Turčinov sa 20 poena.

Posljednjeg dana svladale su djevojke Vjekoslava Lokice i Anite Rade sastav Medveščaka sa 98:60, a opet se istaknula Turčinov s nevjerojatnih 39 poena.

Sastav sa splitskih Ravnih Njiva bio je znatno oslabljen, u odnosu na prošlu sezonu nedostaje šest igračica, jer su neke ozlijeđene, a neke su prestale igrati. Stoga bi osvajanje medalje bilo veliki uspjeh, ravno čudu.

Na ovom turniru KAŽL su predstavljale: Ana Pavić, Andrea Bilić, Bruna Turčinov, Ivana Pogorelić, Lana Topić, Luce Dominović, Mare Vitlić, Marta Sučić, Petra Martinić Dragan, Sara Radić, dok Ivana Beović nije igrala zbog ozljede.

U B-skupini prvo mjesto zauzela je Trešnjevka 2009 koja će u polufinalu igrati protiv KAŽL-a, dok drugi par čine Zagreb i Split koji je bio drugi. Završnica je na rasporedu u svibnju, a tek valja vidjeti hoće i se igrati u Zagrebu ili Splitu.

POSLJEDNJE DODANO: