ZASLUŽENA PRIZNANJA

Kandidati za nagrade Grada Splita: Tko će biti ovogodišnji dobitnici?

Na idućoj sjednici Gradskog vijeća Grada Splita bit će odlučeno o ovogodišnjim dobitnicima prestižnih nagrada za životno djelo, osobne i skupne nagrade za iznimne doprinose gospodarskom, društvenom i kulturnom životu Grada.

Svake godine, nagrade se dodjeljuju na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Splita, održanoj povodom blagdana sv. Dujma i Dana Grada. Ove nagrade predstavljaju posebno društveno priznanje pojedincima ili grupama koji su ostvarili izuzetne uspjehe u raznim područjima od značaja za Grad.

Komisija za dodjelu javnih priznanja splitskog Gradskog vijeća istaknula je ovogodišnje kandidate za nagrade za životno djelo, osobne i skupne nagrade.

Dejan Kružić je predložen za nagradu za životno djelo zbog iznimnog znanstvenog opusa i predanog rada usmjerenog na zaštitu interesa grada i građana Splita. Dr. Bratislav Lučin predložen je za nagradu za životno djelo zbog vrijednog doprinosa hrvatskoj humanističkoj znanosti.

Prof. Željko Baljkas i prof. Robert Kučić također su predloženi za nagrade za životno djelo zbog doprinosa u promicanju i razvoju sporta i sportske rekreacije u Gradu Splitu.

Posmrtno, viceadmiralu Zdravku Kardumu bi se dodijelila nagrada za životno djelo za njegov doprinos u obrani Grada Splita i Republike Hrvatske tijekom Domovinskog rata.

U kategoriji osobnih nagrada, kandidati uključuju Branislava Bosanca za društveni angažman od javnog interesa, Tomislava Nikolića za doprinos razvoju tehničkog odgoja i obrazovanja djece i mladih, Grozdanu Ribičić za promociju čitanja i pismenosti te Pjera Baranovića za zasluge na području filatelije i kolekcionarstva.

Što se tiče skupnih nagrada, Taekwondo klub Marjan i muški pjevački zbor ‘Splitski liječnici pjevači’ nominirani su za izvanredne sportske i kulturne uspjehe. Jedriličarskom klubu Labud Split i Sveučilištu u Splitu predložene su nagrade za dugogodišnji doprinos u sportskom i akademskom području, dok je Studentski katolički centar Split nominiran za humanitarni angažman i promicanje volonterskih akcija.

Očekuje se da će Gradsko vijeće raspraviti o prijedlozima i izglasati dobitnike većinom glasova, te time dodijeliti zaslužene nagrade za 2023. godinu.

POSLJEDNJE DODANO: