TRADICIONALNE POSJETE

Kako su medicinske sestre KBC-a Split proslavile Međunarodni dan sestrinstva?

U svjetlu Međunarodnog dana sestrinstva, koji se slavi svake godine 12. svibnja diljem svijeta kao istaknuta prilika za slavljenje i promociju uloge medicinskih sestara, sestre Kliničkog bolničkog centra (KBC) Split odlučile su obilježiti ovaj važan datum kroz niz aktivnosti koje naglašavaju ključnu ulogu sestrinstva u zdravstvenom sustavu.

U partnerstvu s Hrvatskom udrugom medicinskih sestara – podružnicom KBC Split i Hrvatskom komorom medicinskih sestara Splitsko-dalmatinske županije, medicinske sestre su organizirale stručno predavanje i posjet ustanovama za skrb. Liječnica Klinike za psihijatriju KBC-a Split, mr. sc. Silvana Krnić, održala je informativno predavanje pod nazivom “Autizam i psihoza”, ističući složenost i važnost rada s osobama koje se suočavaju s ovim izazovnim stanjima.

U istom duhu, Ana Bartulović, bacc.med.techn., djelatnica Centra za odgoj i obrazovanje “Juraj Bonači”, podijelila je svoja dragocjena iskustva s radom s osobama s autizmom i psihozom te istaknula ključnu ulogu medicinskih sestara u njihovoj skrbi i podršci. Nakon predavanja, medicinske sestre su imale priliku osobno se povezati s korisnicima ovih ustanova, razmijeniti iskustva i pružiti podršku. Radujući se tom dijelu aktivnosti, sestre su s ljubavlju darivale korisnike poklonima, što je dodatno naglasilo njihovu predanost i brigu prema zajednici.

Osim toga, sestre su tradicionalno posjetile i Dječji dom “Maestral”, šireći radost i osmijehe među djecom i osobljem te pružajući podršku ustanovi koja brine o najranjivijim članovima društva.

Ova inicijativa jasno ističe duboko poštovanje i angažman medicinskih sestara KBC-a Split prema svojoj profesiji i zajednici, te njihovu neprocjenjivu ulogu u pružanju kvalitetne zdravstvene skrbi i podrške.

POSLJEDNJE DODANO: