CIBONA MORA PASTI

Ide li Split u finale već večeras? Tako bi trebalo biti!

Split večeras od 20 sati igra protiv Cibone u Zagrebu drugu utakmicu polufinala prvenstva Hrvatske. Pobjedom bi u finale, „kupio“ si nešto malo više vremena za pripremu i stekao itekako potrebnu dozu samopouzdanja za okršaje sa Zadrom (Zadar također vodi 1-0 protiv Dinama, u četvrtak se igra druga utakmica). Porazom bi zakomplicirao stvari, morao igrati uvijek neugodnu majstoricu na Gripama.

Moramo maksimalno ozbiljno shvatiti utakmicu, ipak je polufinale, a pobjeda nam donosi mir, samopouzdanje. Dakle, ista energija, isti fokus kao u prvom susretu, a u tom slučaju mi imamo veću kvalitetu. Treba nam i agresivnost i glad za uspjehom – napomenuo je trener Slaven Rimac.


Da Split ima veću kvalitetu jako se dobro vidjelo u prvom srazu. Odnosno, vidjelo se kako Cibona ne može parirati sa samo četvoricom seniora, ako Split udara ritam, igra čvrsto i fokusirano.

U posljednjoj utakmici smo dosta dobro radili da se vidi ta razlika u kvaliteti, makar smo četvrtu četvrtinu odigrali kao da je sve gotovo. Cibona ne podliježe panici, padu morala, uvijek igraju isto. Mi moramo držati ritam, imati motiv i energiju. Oni će napraviti sve da nas pobijede. U prvoj su im odlično odigrali Radovčić i Majcunić, dok su Aranitović i Perasović imali slabiji učinak u napadu. Očekujemo ta četiri igrača na visokoj razini kao u cijeloj sezoni.


Iako zvuči nelogično, jer je ovo polufinale, sletjelo je pitanje hoće li Split podcijeniti Cibonu? Iz nekoliko razloga ne bi smio, a prvi i najvažniji jest da je ovosezonski omjer između ova dva kluba 3-3. Koliko god Cibona bila tanka s igračkim kadrom, dovoljno je puta „iznenadila“.

Kod nas je uvijek pitanje motiva, ima i podcjenjivanja, mentaliteta „lako ćemo“. Radio sam u inozmestvu, i vani toga nema. Mi kao podneblje imamo sklonosti takvim stvarima. Protiv toga se moramo boriti. Slažem se da je sve u našim rukama, ali to treba pokazati na terenu.


Da ne bi bilo kako je u momčadi Splita sve idealno, pobrinule su se ozljede dva igrača.

Tonko Vuko je aut do kraja sezone. Treba vidjeti što će biti s Perkušićem, treći ili četvrti put mu se događaju ozljede. Jednom potres mozga, jednom teška upala, jednom operacijski zahvat na usnici, a sada rame. Nadam se da će kroz tri, četiri dana biti na treninzima. Žao mi ga je.

POSLJEDNJE DODANO: