VREMENSKA PROGNOZA

Južina i grmljavinsko nevrijeme: Upaljen narančasti i žuti meteo alarm za cijelu Dalmaciju

Svi oni koji su se veselili kiši moći se nakratko uživati u njoj, jer prema vremenskim prognozama očekuje se da će od četvrtka pa sve do ponedjeljka najvećim dijelom biti suho, a za vikend i sunčano.

– Promjenjivo, uz više oblaka na Jadranu i u krajevima uz njega gdje će uglavnom u drugom dijelu dana biti kiše i grmljavine, a lokalno i obilnijih pljuskova. U središnjim predjelima kiša kasno poslijepodne i navečer, a zatim i u istočnim gdje se očekuje najviše sunčanih razdoblja. Vjetar slab i umjeren južni i jugoistočni, u Lici i Podunavlju i jak, navečer u okretanju na jugozapadni. Na Jadranu jugo u jačanju na jako i olujno, poslijepodne najprije na sjevernom dijelu u okretanju na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura većinom između 17 i 22 °C, javljaju iz DHMZ-a.

Za srijedu je upaljen narančasti meteoalarm, što znači da vrijeme može biti opasno za područje Velebitskog kanala, Sjeverne Dalmacije, Kvarner i Kvarnerić. DHMZ je proglasio žuti meteoalarm zbog vjetra ili grmljavinskog nevremena u sljedećim regijama: Gospića, Kninska Riječka, Splitska, Dubrovačka, Zapadna obala Istre, Srednja Dalmacija, Južna Dalmacija

Što se tiče prognoze u četvrtak, DHMZ navodi:

– Na sjevernom i srednjem Jadranu te u zapadnim krajevima krajevima unutrašnjosti će biti promjenljivo i pretežno oblačno mjestimice s kišom i pljuskovima s grmljavinom. U ostalim krajevima djelomice sunčano i uglavnom suho. Puhat će umjeren i jak, mjestimice i olujan jugozapadni vjetar, na Jadranu i jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka između 5 i 10, na moru od 9 do 13. Najviša dnevna uglavnom između 14 i 19 °C.

POSLJEDNJE DODANO: