MAJSTORICA U VIŠNJIKU

Jusup: “Sutra i mi i navijači moramo biti ratnici i boriti se za svaku loptu”

Zadar će sutra na Višnjiku imati priliku obraniti naslov prvaka Hrvatske u košarci. Ulaznice za odlučujuću utakmicu su rasprodane odmah nakon pobjede u četvrtoj utakmici, a grad je već u euforiji. Ipak, momčad Zadra i trener Danijel Jusup svjesni su da posao nije završen. Ostaje još jedna utakmica, 40 minuta borbe, kreće se od 0:0, a Split je prije tjedan dana slavio na istom terenu.

Za nama je teška utakmica, srećom, uspjeli smo pobijediti i vratiti seriju u Zadar. Zahvaljujem navijačima na podršci, stvarno su nam šesti igrač. Ta energija između navijača, igrača i nas na klupi ključna je za sve dosadašnje rezultate i pobjede – izjavio je trener Jusup nakon prospavane noći.

Tijekom dana, momčad će analizirati utakmicu i vidjeti postoje li detalji koji se mogu još popraviti. Ključno će biti pripremiti momčad za novu utakmicu, izvući ostatke energije i motivirati ih za pravi pristup.

Ovo je nova utakmica, i mi i navijači sutra moramo doći boriti se. Moramo igrati svaku obranu, svaki skok, svaku osvojenu loptu, a isto tako i navijači s nama. Ne dolazimo sutra svi u dvoranu ‘pivati’. Prvo moramo svi zajedno, igrači i publika, boriti se za svaki posjed i svaku loptu. Igrači, mi na klupi i publika moraju biti ratnici, pa ćemo na kraju, ako sve bude kako treba, i pjevati – poručuje Jusup.

Momčad s nestrpljenjem iščekuje dokazivanje tko je najbolji u Hrvatskoj, ali to ne znači da će u utakmicu ući bez taktike.

Cijela momčad jedva čeka tu utakmicu. Vidimo da je dvorana rasprodana, dat ćemo više od 100 posto od sebe. Danas se trebamo odmoriti od jučerašnje utakmice, i dalje gledamo što treba popraviti, u čemu smo griješili i što trebamo raditi sutra. Ne smijemo razmišljati unaprijed nego se pripremiti kao i za svaku utakmicu, ići korak po korak, napad po napad, obranu po obranu, igrati polako i smireno jer nas je to dovelo do ovoga – kaže Arijan Lakić.

Utakmica se igra u nedjelju od 20 sati uz prijenos na MAXSportu i Sportskoj televiziji. Jadrolinija je zbog utakmice pomaknula termin polaska posljednje linije za Preko s 22:15 na 23 sata.

POSLJEDNJE DODANO: