UPOZORENJE POTROŠAČIMA

Jeste li ga kupili? S tržišta se povlači ovo brašno

Državni inspektorat Republike Hrvatske upozorava potrošače na opoziv proizvoda Raženo brašno Integralno – Organsko 1000g Nutrigold, LOT: RO-MIW24, čija je najbolje upotrijebiti do 30.08.2024. zbog povećanog sadržaja mikotoksina – Okratoksina A.

Ovaj opoziv proizvoda potaknut je neusklađenošću s Uredbom Komisije (EU) 2023/915 od 25. travnja 2023. koja regulira najveće dopuštene količine određenih kontaminanata u hrani. Proizvod nije u skladu s navedenom uredbom te se stoga povlači s tržišta.

Detalji o opozivu dostupni su na web stranici subjekta u poslovanju s hranom, čime se želi osigurati transparentnost i informiranost potrošača.

Raženo brašno Integralno – Organsko 1000g Nutrigold proizvodi se od strane tvrtke Galleria Internazionale d.o.o., s adresa dobavljača i veleprodaje u Nizozemskoj i Zagrebu.

Ova obavijest važi isključivo za navedeni proizvod, a potrošači se pozivaju da provjere svoje zalihe i, ukoliko posjeduju proizvod obuhvaćen ovim opozivom, da ga ne koriste te da se obrate nadležnim tijelima za daljnje upute.

POSLJEDNJE DODANO: