SNIMKE MALTRETIRANJA U SPLITU

Jedna od nasilnica kaje se na društvenim mrežama: “Ja ću svoju kaznu odraditi, ali to ne daje prava drugima da me natuču i prijete!”

Policijska uprava splitsko-dalmatinska završila je kriminalističko istraživanje nad tri maloljetnice i maloljetnikom zbog vršnjačkog nasilja. Maltretirali su vršnjakinju, udarali je otvorenim dlanom ruke i tjerali da im se ispričava. Jedna od sudionica događaja i koljenom je pogodila u predjelu leđa. Prijavljeni su za niz kaznenih djela.

Tri osobe su prijavljene zbog nasilničkog ponašanja, jedna osoba zbog prijetnje i iznude, jedna osoba zbog pokušaja teške tjelesne ozljede, dvije osobe zbog povrede privatnosti djeteta te jedna osoba zbog povrede djetetovih prava.

Jedna od onih koji su završili u policiji i na ispitivanju, maloljetnica, na svojim je društvenim mrežama napisala poduži status i izbrisala profil. Objavu prenosimo u cijelosti…

– Ja ne znam šta je sa vama ljudima, šta to sve gubite po TikToku samo za lajkove i preglede da dignete još veću dramu. Znam da me sad još više svi mrze i da sam sj***, i užasno mi je zato što nisam trebala to napraviti. Užasno se kajem radi svega, ali niko nije čuo pozadinu priče, tako znate samo po videu, a ne šta je ona nama radila. Sve smo trebali pričati s njom da riješimo to, ali očito nismo, i sad je ispalo kako je. Brate, i ja sam čovjek, imam i ja osjećaja, i sad, nakon svega i kad razmislim malo bolje i da se stavim u njenu poziciju, nikad ne bih htjela da se to meni desi, ali očito hoće, i još je jadnije od ljutih što stavljaju na TikTok to i šaraju mi po vratima od zgrade.

To je sve sj**, i oni influenseri što govore da će nas natući, a imaju onako 25 godina, brate, da nas namlate odma bi u zatvor išli, i očito to rade radi pregleda. Ja ću svoju kaznu odraditi, i sve sam shvatila, ali to ne daje pravo drugim ljudima da mene natuču i prijete mi 200 njih i tuča nije rješenje za ništa nego priča. Nema se šta ko miješati i prituć mene, jer bih ja to prijavila, i onda bi sve otišlo u k**, nego pustite kako je, to stvarno nisu vaša posla nego od policije – napisala je.

POSLJEDNJE DODANO: