SERGEJ JAKIROVIĆ

“Idemo u Split, želimo ući u finale i svjesni smo da moramo odigrati bolju utakmicu od ove prošle!”

Trener Dinama Sergej Jakirović održao je konferenciju za novinare na kojoj se osvrnuo na zadnji derbi s Hajdukom u prvenstvu, ali i najavio predstojeći dvoboj sa Splićanima u polufinalu Kupa.

– Najbitnije je da smo nakon dugo vremena uspjeli uzeti tri boda i to u možda najvažnijem trenutku. Sad moramo nastaviti pobjeđivati. Dok je matematika u pitanju, oni se imaju pravo nadati i mi ćemo se tako postaviti. Idemo u Split, želimo ući u finale i svjesni smo da moramo odigrati bolju utakmicu od ove prošle.

Što ja zapazio, ima li prostora za bolju igru njegove momčadi?

– Možemo biti još bolji u fazi obrane, ono što smo u pripremi već naglašavali. Hajduk radi jako dobre rotacije, Kleinheisler je trebao opteretiti Ademija i to mi je bilo jasno. Prvih dvadesetak minuta smo dosta griješili, sad je li to zbog vjetra ili nečeg drugog, ali dosta smo griješili i to svakako moramo popraviti.

Kakvo je stanje s ozljedama, hoće li biti promjena u momčadi?

– Imamo par rovitih, moramo dobro sve izbalansirati kako bismo imali pokrivene sve linije. Imamo trening pa ćemo vidjeti. Možda napravimdvije ili tri promjene, ali vidjet ćemo još, sve zavisi o zdravstvenom statusu.

Kup može osigurati skupinu Europske lige…

– Dugo nismo osvojili Kup, to je stvar prestiža, a radi se i o Europi. Također, to je derbi ,pa nam je i stoga bitno pobijediti i pristupit ćemo maksimalno ozbiljno.

Zahvalio se navijačima na podršci na Poljudu:

– Bio je pun sektor. Nama je iznimno važno da čujemo njihov huk, hvala im na tome. Mislim da je stadion opet rasprodan i očekujemo vatrenu atmosferu.

Psihološki pritisak veći je sad kod Hajduka?

– Kod nas se uvijek očekuje pobjeda, naravno i kod njih. Psihološki moment je na našoj strani, a oni će tražiti iskupljenje. Mi također želimo pobijediti i bit će zanimljiva utakmica.

O talijanskom sucu Fabiju Maresci kaže:

– Sudio mi je već sudio kad sam bio u Zrinjskom. Čovjek je profesionalac, sudi najveće derbije u Italiji i mislim da će biti dobar, baš kao što je bio onaj prethodni sudac, zaključio je trener Dinama.

POSLJEDNJE DODANO: