EKSPRESNI OTKAZ IZBORNIKA U-17

Jarni se oglasio priopćenjem: ”Žao mi je što nekog vrijeđa moja iskrenost, ali to se u normalnim društvima zove stav”

Nogometna legenda Robert Jarni odlučio se oglasiti službenim priopćenjem nakon što je dobio otkaz na mjestu izbornika U-17 reprezentacije. Jarniju je otkaz ekspresno uručen nakon što je izjavio da će navijati za svoj nekadašnji klub Betis. Podsjetimo, Bruno Petković ga je zbog toga nazvao ‘klaunom’.

Jarnijeva izjava izazvala je lavine rekacija u medijskom prostoru i na društvenim mrežama, a u priopćenje je poručio:

Zar je moguće da nakon svih ovih godina doprinosa državi moram dokazivati svoje hrvatstvo na ovakav način? Ne trebam se opravdavati, ali čak ni bivše legende Dinama svojevremeno nisu navijale za Dinamo u europskim utakmicama, zašto bi trebao ja?

Bio sam ponosan igrač splitskog Hajduka i Betisa, u kojima sam proveo jedne od najljepših perioda svoga života i u oba kluba sam se realizirao profesionalno i dobio ono najvažnije – iskreno poštovanje i ljubav navijača. To su emocije koje ljudsko biće s karakterom ne može i neće izbrisati.

Žao mi je što nekog vrijeđa moja iskrenost, ali to se u normalnim društvima zove stav, koji ni na koji način ne umanjuje moj profesionalni angažman i posvećenost našoj mladoj reprezentaciji. Nisam povodljiv tip i kad me se pita, iskreno kažem svoje mišljenje.

S druge strane, Petkovićeva izjava pokazuje manjak kućnog odgoja te razinu komunikacije na koju se ne namjeravam spuštati. Možda da se malo više potrudio u svojoj karijeri pa i van Dinama iskusio neke uspjehe, igrajući za druge strane klubove, ne bi mu smetalo da postane “klaun”.

HNS-u se zahvaljujem na angažmanu i ukazanom povjerenju, no mislio sam da živimo u demokratskoj državi koja pojedincu omogućava slobodu govora, a ne da potiče površni i populistički mentalni sklop na temelju kojeg sam smijenjen sa dužnosti izbornika i to zbog svoj mišljenja, a ne zbog svojih rezultata. Svojim momcima želim iskrenu sreću na nadolazećem Europskom prvenstvu”, poručio je Jarni u svom priopćenju.

POSLJEDNJE DODANO: