DRAMA NAD DRAMAMA

Barakude u finalu Svjetskog prvenstva, Francuzi pali tek nakon peteraca!

Vaterpolska reprezentacija Hrvatske se plasirala u finale Svjetskog prvenstva u Dohi pobjedom 17:16 nad Francuskom i to nakon izvođenja peteraca. Vratar Mate Anić je u šestoj seriji obranio peterac Khasza i time Barakude odveo u četvrto finale na svjetskoj smotri.

Prvih pet peteraca branio je Marko Bijač i nije uspio zaustaviti niti jedan udarac, a onda je Ivica Tucak poslao u bazen Anića, vratara Jadrana, koji je pročitao gdje će pucati Khasz. Prije toga je Marinić Kragić pogodio za 17:16. Jedna jedina obrana i Mate Anić je postao naš vaterpolski heroj.

Hrvatska će u finalu igrati protiv Italije, koja je nadigrala Španjolsku s 8:6.

Do peteraca, doduše, možda nije trebalo niti doći, jer je Hrvatska bila bolja i vodila cijelu utakmicu (2:0, 3:1, 4:3, 5:4, 7:5, 9:6…), uoči posljednjih osam minuta pobjegla na najvećih plus 3 (9:6) zgoditkom Žuvele. Međutim, Francuzi se nisu predavali, njihov vratar Fontani skinuo je nekoliko zicera i otvorio vrata povratka. Fatović je 52 sekundi prije kraja pogodio za 11:10, a peto izjednačenje na utakmici donio Khasz 16 sekundi prije isteka vremena.

To je značilo da će finalistu odlučiti peterci. Prvih pet izvođača s obje strane bilo je precizno, pa je u šestoj seriji opet pogodio Marinić Kragić, izbornik poslao Anića i eto njega u – legendi.
HRVATSKA: Bijač, Burić 2, Fatović 4, Lončar, Lazić 1, Biljaka 1, Vukičević 1, Žuvela 2, Marinić Kragić 4, Krapić, Harkov 2, Kržić, Anić.

FRANCUSKA: Dubois, Saudadier, Crousillat, Bouet 4, Khasz 3, Vernoux 3, Marion-Vernoux 3, Bjorch 1, Bodegas 1, Vanpeperstraete, De Nardi, Nardon 1, Fontani.

POSLJEDNJE DODANO: