FINALE PRVENSTVA HRVATSKE

Jadran i Jug večeras na Poljudu kreću u borbu za trofej

Večeras na Poljudu kreće finalna serija doigravanja za naslov prvaka Hrvatske u vaterpolu, a akteri su isti treću godinu u nizu – splitski Jadran i dubrovački Jug. Prije dvije godine Jug je s 3-1 osvojio svoju 17. titulu, dok se prošle godine Jadran po prvi put uspeo na tron u samostalnoj Hrvatskoj. Serija je otišla sve do pete utakmice, koju je klub sa Zvončaca riješio 11:8 u svoju korist.
Finale se igra na tri dobivene utakmice, a između prve i druge su čak dva tjedna (24. svibnja) zbog europskih obaveza oba rivala. Jadran 15. svibnja gostuje u Marseilleu na svom oproštaju od Lige prvaka za ovu sezonu, dok je Jug 17. i 18. svibnja sudionik Final Foura Eurokupa u Rijeci. Potencijalna peta utakmica finala na rasporedu je 5. lipnja, pa ovo doslovno može postati maratonska borba za titulu prvaka.

Jadran i Jug su ove sezone, prošarane Europskim prvenstvom i Svjetskim prvenstvom, odigrali međusobno četiri utakmice, dvije su bile za trofej. Jadran je osvojio Superkup, Jug je pak bio bolji u finalu Kupa. Omjer je 2-2, a da bi stvar bila još bolja omjer pogodaka u te četiri utakmice je 51:51. U zemlji svjetskih prvaka, dakle, očekuje nas vrlo vjerojatno neizvjesno finale.

U dobrom raspoloženju i brojčanom stanju čekamo početak finala. S iznimkom Luke Bukića koji će u ponedjeljak na kontrolu kod liječnika, svi ostali igrači su nam na raspolaganju. Od Josipa Vrlića koji nije igrao protiv Pro Recca zbog manje ozljede, ali koju je izliječio, pa do Marcusa Berehulaka koji se vratio iz Australije. Svi ostali su od ranije zdravi i spremni. Što se forme tiče, osvježili smo se zadnjih 5-6 dana bez utakmice. Istina je da smo mi ove sezone primali puno golova. Puno i dajemo, ali puno primamo. Takva smo valjda momčad, iako mi to nije drago. Sada smo maksimalno fokusirani na ovu finalnu seriju i da ćemo pristupiti prvoj utakmici kao da je zadnja – rekao je trener Jadrana Jure Marelja.

Očekujem spektakularnu seriju, a uglavnom je to uvijek tako u finalu prvenstva Hrvatske. Mi smo imali razdoblje od dva tjedna bez utakmice, pokušali smo se dobro pripremiti, fizički i taktički za cijelu seriju. Prvenstveno zato jer i očekujem vrlo dugačku seriju od 4-5 utakmica. Suparnika poznajemo jako dobro i bez obzira na možda neku uvjetno rečeno njihovu krizu u zadnje vrijeme, siguran sam da će predstojeće finale izvući ono najbolje i iz Jadrana također. Mi imamo nekih manjih problema s prehladama, ali nadam se da ćemo biti kompletni. Veselim se početku finalne serije – riječi su trenera Juga Vjekoslava Kobešćaka.

POSLJEDNJE DODANO: