VATERPOLSKA LIGA PRVAKA

Jadran bez izgleda u Beogradu kod europskog viceprvaka

Vaterpolisti Jadrana su poraženi od Novog Beograda s 11:15 na gostovanju u 1. kolu četvrtfinalne skupine Lige prvaka. Ništa neobično, Novi Beograd je europski viceprvak, momčad koja i ove sezone puca na titulu. Što ne znači da je splitski klub bez ambicija, no momčad sa sedam svjetskih prvaka (toliko ih je igralo za Jadran na Svjetskom prvenstvu) jednostavno je imala premalo vremena za odmor od reprezentativnih obaveza (prije SP-a bilo je i Europsko prvenstvo na kojem je osvojeno srebro), kao i manjak vremena za uigravanje.


Ti problemi su se jako dobro mogli uočiti u prve dvije četvrtine u kojima je Novi Beograd praktički osigurao pobjedu. Istina, najprije je na semaforu zasvijetlilo 0:1, pogodak Fatovića u 1. minuti, no to je bio i jedini pogodak Jadrana do 16. minute kad se u listu strijelaca upisao Biljaka. Od Fatovića do Biljake, Novi Beograd je postigao sedam pogodaka, a nakon dvije četvrtine rezultat je bio 8:2 za domaćina. Moglo je biti i gore, no vratar Anić je skinuo peterac Drašoviću kod 7:1, te na taj način podsjetio na svoje herojske podvige na SP-u u Kataru kad je obranama peteraca u polufinalu i finalu pridonio osvajanju zlata.


U nastavku je Jadran ipak došao k sebi, nije dopustio rezultatsku katastrofu. Izvukao je pristojan poraz, a za nešto više imat će priliku u sljedećih pet utakmica. Makar neće biti lako, jer u skupini su još europski prvak Pro Recco i Marseille.


NOVI BEOGRAD: Dobožanov, Martinović 2, Skoumpakis, Granados 6, Ćuk 1, Pijetlović, Drašović 1, Jakšić, Perković, Filipović 2, Vučinić 1, Vlachopoulos 2, Glušac.
JADRAN: Anić, Radan, Marinić Kragić, Biljaka 1, Butić 2, Pejković, Bukić 1, Harkov 3, Radović 1, Vrlić 1, Fatović 2, Dužević, Marcelić.

POSLJEDNJE DODANO: