NASTAVAK SAGE

Izgleda da je Bartulica lagao: majka mu nije pomogla oko kupnje kuće na Prviću

Saga oko saborskog zastupnika Domovinskog pokreta Stephena Nikole Bartulice i dalje se nastavlja. Nakon što danima nije odgovorio novinarima na pitanje o podrijetlu imovine za kupnju kuće na Prviću, jučer je rekao kako mu majka pomaže podmiriti životne troškove jer je kreditno zadužen. Ostaje mu svega 136 eura za troškove života od čega je nemoguće u Hrvatskoj preživjeti.

Bartulica je tako naveo kako mu je majka pomogla oko kupnje kuće prodavši vrijednu nekretninu u Gračanima.

No iz 24sata, pišu kako to nije tako.

Ugovor o kupoprodaji nekretnine koji posjeduje 24sata, pokazuje da je majka Božica nekretninu u Gračanima prodala tek u ožujku 2024. godine, skoro tri mjeseca nakon što je Bartulica digao kredit za kupnju kuće na Prviću. Dakle, nije ju prodala krajem 2023. i samim tim nije mogla sinu dati financijsku podršku za kupnju nekretnine na otoku Prviću, kako je naveo Bartulica. 

Ugovor otkriva da je majka baš Bartulici dala punomoć da je zastupa, pa nije moguće da zastupnik Bartulica nije znao kada je nekretnina prodana.

Da je majka prodala kuću krajem 2023. godine, postavlja se pitanje zašto mu nije pomogla gotovinom nego je dizao kredit od 270.000 eura. Bartulici je dodatnih 30.000 eura posudio i Vjekoslav Gucić, brat odbjeglog tajkuna Josipa Gucića

POSLJEDNJE DODANO: