SPLIT: DOMAĆIN EUSA-E?

Izaslanstvo Europske sveučilišne sportske federacije na primanju u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Stipe Čogelja i pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Meri Maretić primili su u ponedjeljak radno izaslanstvo Europske sveučilišne sportske federacije. Čogelja je izrazio nadu da će Europske sveučilišne igre 2028. godine biti održane u Splitu, naglašavajući predanost županije razvoju sporta i sportske infrastrukture, posebno u kontekstu razvoja mladih sportaša te školskog i sveučilišnog sporta. Istaknuo je važnost suradnje sa Sveučilištem u Splitu za prosperitet budućnosti te ponos županije na sudjelovanje u ovakvim igrama.

Naglašavamo predanost Splitsko-dalmatinske županije razvoju sporta te sportske infrastrukture. Posebno smo posvećeni razvoju mladih sportaša te školskoga i sveučilišnoga sporta. Bez suradnje sa Sveučilištem u Splitu ne možemo imati dobru budućnost. Splitsko-dalmatinska županija je ponosna što može sudjelovati u ovakvim igrama – rekao je Čogelja. 

Predsjednik EUSA-e Adam Roczek izrazio je zadovoljstvo potporom Splita za Sveučilišne igre 2028. te vjeruje u koristi koje će ovaj projekt donijeti gradu, Sveučilištu i županiji.

Prvi dopredsjednik EUSA-e Haris Pavletić iznio je optimizam glede kandidature za Europske sveučilišne igre 2028., ističući podršku koju su dobili te nadu u uspjeh na nadolazećem odlučujućem sastanku u travnju.

Za sada sve ukazuje na to da smo u dobroj situaciji. Potpore iz svih institucija imamo i nadam se da ćemo u travnju dobiti priliku za organiziranje igara 2028. godine – izjavio je Pavletić.

Prorektor Sveučilišta u Splitu Nikola Koceić-Bilan zahvalio je zamjeniku župana Čogelji na podršci Sveučilištu u Splitu te istaknuo važnost potpore svih političkih razina u Hrvatskoj za uspjeh kandidature. Naglasio je bogatu sportsku tradiciju Splita te sposobnost zajednice u organizaciji velikih sportskih događanja.

Važno je da gospoda koja će odlučivati u travnju ove godine o domaćinstvu ovih igara osjete potporu svih razina politike u Republici Hrvatskoj. Htjeli smo ih uvjeriti i pokazati im da ljudi u ovom gradu žive sport i da je to grad vrhunskih sportaša i sportskih klubova – zaključio je Koceić-Bilan te dodao da ova zajednica zna kako se organiziraju velika sportska natjecanja.

POSLJEDNJE DODANO: