HAJDUK NA ALDO DROSINI

Ivan Perišić kreće od početka, Bijeli ne žele sedmi poraz u devet utakmica

Može li Hajduk izbjeći blamažu u Puli gdje ga čeka „napaljeni domaćin“ Istra 1961 s trenerom Paolom Tramezzanijem, kojemu je Hajduk u njegovom kratkom mandatu prije nekoliko godina prirastao srcu, ali je prije svega profesionalac i želi uzeti tri boda? Bijeli su ovoga proljeća, od sredine ožujka počeli tonuti (Lokomotiva 1:2) i trenutno se ne zna gdje će se zaustaviti, jer izgubili su šest od posljednjih osam utakmica (Dinamo dvaput po 0:1, Rijeka 0:1, Osijek 1:2, Varaždin 0:1). Apatija je zavladala Poljudom, malodušnost se uvukla u momčad, koju vodi trener bez licence Jure Ivanković. To što on nema licencu najmanji je problem, Ivanković je na to mjesto došao, jer očito nije imao tko drugi. Kakav je trener, u ovoj situaciji ne može nitko znati, a nije niti „pod mus“ saznati, jer sigurno neće nastaviti na toj poziciji. Ipak, treba reći da nam se Ivanković svidio s izjavama, nije „mutav“ i ne pokušava uljepšati stvari.

Momčad je desetkovana, kako se to uobičava kazati. Ivanković u Puli neće imati na raspolaganju Marka Livaju, Yassinea Benrahoua, Leona Dajakua, Anthonyja Kalika, Dominika Prpića, Ivana Lučića, Lovru Kalinića, Mihaela Žapera, Darija Melnjaka, Emira Sahitija i Laszla Kleinheislera. I sa svim ti izostancima Hajduk može sastaviti vrlo pristojnu početnu momčad, očekuje se da bi Ivan Perišić mogao početi utakmicu i igrati dok god osjeti da fizički može. Njemu je to važno, kao što je važno i izborniku Zlatku Daliću da sazna što njegov drugi najvažniji igrač u reprezentaciji može odigrati u Njemačkoj na Europskom prvenstvu.

Utakmica Istre 1961 i Hajduka igra se od 19.10 sati na stadionu Aldo Drosina, prijenos uživo možete pratiti na DalmacijaNewsu.

POSLJEDNJE DODANO: