KOMENTAR

Isplatio se jedan euro uložen u povratak Nikole Kalinića

Klasa je vječna, a Nikola Kalinić i s 36 godina na leđima jest klasa za HNL gabarite. U smiraj prvog poluvremena, dok su se napadi Hajduka razbijali o hridi gostujuće obrane, trenutak genijalnosti napadača zaboravljenog i otpisanog od Ivana Leke, donio je Bijelima pogodak i toliko potreban mir. Kaliniću je istekao ugovor prošlog ljeta, bivši trener ga nije imao u planovima, a njemu se više nije dalo nigdje ići igrati. Ostao je u Splitu, dočekao smjenu Leke i poziv Karoglana na razgovor. Uslijedile su „pripreme za pripreme“, potpis ugovora za jedan euro, prave pripreme, kobna ozljeda Marka Livaje… Već u Osijeku Kalinić je igrao vrlo dobro, no pratnja mu nije bila najbolja. Sada je velemajstorskim potezom spriječio eventualnu nervozu u svlačionici na odmoru, usmjerio je bijeli brod u mirne vode…


Po povratku s odmora uslijedila je ekspresna potvrda pobjede, dva brza gola Brekala i Kalika, pa onda još i Čuića, a sve na dodavanja Sahitija. Eh, da je barem svaki gost kao ovaj iz Koprivnice, jer i u prvom susretu na Poljudu ove sezone bilo je uvjerljivih 3:0. To su dvije najveće pobjede Bijelih u ovom prvenstvu, a prvi put da su dali četiri gola još od 11. veljače prošle godine kad su u Varaždinu slavili sa 4:1.


Očekivao se „smak svijeta“, kiša, potop, grmljavina, nehumani uvjeti za igru. Kad ono ništa, oblaci zapeli na Kozjaku, nebo nad Poljudom plavo, tribine solidno popunjene (17.007), krotak gost za prekid serije od četiri utakmice bez pobjede. Nakon gola Čuića Hajduk se opustio, spustio ritam i čekao kraj, a Filip Uremović se pametno očistio od žutih kartona. Neće ga biti protiv Rudeša, idealno.


U utorak je proslava 113. rođendana, a nakon fešte ćemo se opet tresti vjerujući da je ovo ta – šampionska – godina.

POSLJEDNJE DODANO: