POJAČANE SIGURNOSNE MJERE

Islamska država zaprijetila utakmicama Lige prvaka

Mjere sigurnosti su pojačane na utakmicama Lige prvaka nakon što je medij koji podržava terorističku organizaciju Islamska država objavio prijetnje stadionima na kojima se održavaju četvrtfinalne utakmice. Francuska i španjolska policija, kao domaćini gradova u kojima se igraju večerašnji susreti, podigle su razinu sigurnosne prijetnje i rasporedile dodatne policijske snage.

Teroristička organizacija Islamska država, poznata po propagandnim najavama koje imaju za cilj sijanje straha, objavila je nekoliko fotografija stadiona na kojima se igraju četvrtfinalne utakmice Lige prvaka, prenosi HRT.

Francuska, zemlja u kojoj je za zadnjih osam napada odgovornost preuzeo upravo ISIL, prijetnje je shvatila ozbiljno.

Francuski ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin izjavio je:

Kada je riječ o važnim događajima poput nogometne Lige prvaka, razgovaramo s našim partnerima. Zamolili smo generalnog direktora unutarnje sigurnosti da podijeli informacije koje imamo s drugim sigurnosnim službama drugih zemalja domaćina četvrtfinala. Za utakmicu koja će se održati u Parizu, policija je značajno pojačala svoje aktivnosti i naporno radi.

Francuska policija je izvijestila da je uspjela spriječiti dva napada i uhititi pet osoba u posljednja dva tjedna.

Utakmice Lige prvaka su jedne od najgledanijih sportskih događaja na svijetu. Utakmice odigrane sinoć obilježio je isključivo – nogomet.

POSLJEDNJE DODANO: