BILOBRK ZVAO VUKADINA?

Iskusni Vinko Ljubičić branit će policajca Bilobrka, spremaju se prijave i tužbe zbog riječi splitske vlasti

Odvjetnik Vinko Ljubičić pravno će zastupati splitskog policajca Stipu Bilobrka koji se u srijedu našao u fokusu izjave drugog čovjeka grada Splita, zamjenika poteštata Bojana Ivoševića kako je “u dosluhu s kriminalnim miljeom grada Splita” te da je sudjelovao izravno u organiziranju sačekuše pred njegovim stanom u veljači ove godine.

Bilobrk je, tako barem tvrdi Ivošević, nakon njegovog poziva na 192 i prijave napada na njega od strane građevinara Ante Bešlića, “nazvao gospodina Vukadina, Bešlićevog snimatelja i dojavio mu da bježe jer je policija upućena na teren”. U međuvremenu je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu odbacilo Ivoševiću kaznenu prijavu protiv Bešlića zbog navodnog napada te ukinulo i mjeru opreza nad njim, zabrane približavanja dogradonačelniku na udaljenosti manjoj od 50 metara.

Snimatelj je zapravo Mirko Vukadin, građevinski tehničar iz Podstrane, inače prvookrivljeni na USKOK-ovoj optužnici u slučaju “Složna braća” u kojem se tereti da je zajedno s Goranom Novoselom organizirao zločinačko udruženje od 40 ljudi i četiri trgovačka društva koji su malverzacijama i lažnim računima utaliji više od 51 milijun kuna. Optužnica je podignuta u lipnju prošle godine.

Odvjetnik Ljubičić kaže da Bilobrk poznaje Vukadina isključivo jer su susjedi u Podstrani, ali da nikad nije imao fizički kontakt s njim, izravno niti neizravno. Ljubičić je najavio kako će podignuti kaznene prijave i privatne tužbe zbog javnog sramoćenja njegova klijenta Bilobrka koji tako nakon tri desetljeća rada doživljava negativne konotacije kao dio predizbornog folklora aktualne vlasti.

Nije poznato koga će sve prijaviti Bilobrk preko Ljubičića.

POSLJEDNJE DODANO: