INOVACIJA U BRODOGRADNJI

Iskra brodogradilište Šibenik nabavila zavidnu opremu – teleskopski travel lift

Iskra Brodogradilište Šibenik, kroz stalna ulaganja u opremu, značajno doprinosi jačanju pozicija Hrvatske kao nautičke destinacije svjetske klase.

Upravo je danas, 14. ožujka 2024., Iskra Brodogradilište Šibenik obavijestilo javnost o svojoj najnovijoj nabavci – suvremenom 75-tonskom specijalnom teleskopskom Travel liftu. Ovaj lift, namijenjen za servisiranje plovila dužine od 10 do 24 metra, predstavlja značajan korak naprijed za poslovanje ovog brodogradilišta. Njegova teleskopska funkcionalnost omogućava podizanje čak i katamarana širine do 10 metara, što je posebno važno s obzirom na sve veću popularnost ovog oblika nautičkog turizma.

Roko Vuletić, direktor Iskra Brodogradilišta Šibenik, ističe:

Ova investicija otvara nove mogućnosti u segmentu manjih plovila, posebno u marinama duž hrvatskog Jadrana. S obzirom na rastuću popularnost charter plovila, ovaj Travel lift omogućava nam podizanje brojnih katamarana, koji su postali preferirani izbor nautičkih turista. Sada, s preko 4 tisuće registriranih plovila za charter, Hrvatska je svjetski lider u ovom segmentu, a plovidba katamaranima sve je traženija.

Ovaj Travel lift predstavlja vrhunsku tehničku inovaciju u području brodogradnje i servisiranja plovila na Jadranu. Njegove karakteristike omogućavaju brz i učinkovit servis, uz minimalan utjecaj na okoliš i podmorje. S kapacitetom nosivosti do 75 tona i mogućnošću proširenja do 9,5 metara, ova dizalica postavlja nove standarde u industriji.

Iskra Brodogradilište Šibenik, u skladu s svojom vizijom unapređenja nautičkog sektora, kontinuirano investira u stvaranje optimalnih uvjeta za poslovanje. Njihova predanost održivom razvoju okoliša te jačanju pozicija Hrvatske kao nautičke destinacije svjetske klase, jasno se očituje kroz ovakve projekte.

Uz već postojeći synchro lift kapaciteta 900 tona za servisiranje jahti, komercijalnih i vojnih brodova, Iskra Brodogradilište Šibenik svojom najnovijom investicijom dodatno proširuje svoju ponudu i potvrđuje svoju vodeću ulogu na tržištu servisiranja i održavanja plovila.

Osim u području servisiranja, Iskra Brodogradilište Šibenik bilježi uspjehe i u segmentu gradnje brodova. Nedavno su dobili prestižan posao gradnje sedam aluminijskih brodica za traganje i spašavanje na moru za Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, te su prisutni na norveškom tržištu s radnim brodovima za marikulturu.

S ovakvim kontinuiranim razvojem i inovacijama, Iskra Brodogradilište Šibenik pokazuje svoju posvećenost unapređenju nautičke industrije ne samo u lokalnom kontekstu, već i na globalnoj razini.

POSLJEDNJE DODANO: