BULJ JE I RANIJE UPOZORAVAO

“Ilegalnim prelascima naše granice ugrožena je sigurnost ne samo migranata nego i naših građana”

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj, izrazio je sućut zbog smrti četvero ilegalnih migranata koji su prešli granicu, te izrazio nadu u brz oporavak petoro ozlijeđenih. Istaknuo je da ova tragedija naglašava ozbiljan problem s krijumčarima i ilegalnim prelascima granice, koji ugrožavaju sigurnost i migranata i građana.

Kao gradonačelnik Sinja želim izraziti sućut zbog smrti četvero ljudi koji su kao ilegalni migranti prešli našu granicu. Nadam se isto tako da će se petero ozlijeđenih uskoro oporaviti. Ova tragedija pokazuje koliki problem imamo s krijumčarima i ilegalnim prelascima naše granice zbog čega je ugrožena sigurnost, ne samo onih koji ilegalno prelaze granicu, nego i naših građana, o kojim kao izabrani gradonačelnik i zastupnik trebam prvenstveno voditi računa.

Bulj je istaknuo da je uputio pismo predsjedniku Vlade Plenkoviću i predsjedniku RH Milanoviću, ali da nije bilo konkretnih akcija. Kritizirao je nedostatak reakcije vlasti te naglasio da je veći dio medija ignorirao ozbiljnost situacije, čak se i rugajući njegovim upozorenjima.

O ovom problemu sam pisao i predsjedniku Vlade Plenkoviću i predsjedniku RH Zoranu Milanoviću, ali apsolutno ništa nisu poduzeli. S druge strane, dobar dio medija se sprdao kada sam govorio o ovom problemu i kada sam rekao da ako država ništa ne poduzme i ako ne pošalje vojsku na državnu granicu da će se narod morati sam početi organizirati. Tada su se me ismijavali i govorili o Buljevim seoskim stražama. Nije mi drago da sam bio u pravu, volio bi da su oni bili u pravu, a ja u krivu kada sam govorio o ovom problemu.

Pozvao je na hitnu intervenciju vojske na granici kako bi pomogla policiji u rješavanju problema ilegalnih prelazaka. Njegova poruka je jasna: vojska treba biti poslana na kritične točke granice kako bi se zaštitila sigurnost i migranata i lokalnih stanovnika.

Vojska na granicu na kritične točke odmah, kako bi pomogla našoj policiji!

POSLJEDNJE DODANO: