Konjički klub Alkar 1968 aktivnostima pomiče granice, na zagrebačkom prvenstvu najbolja juniorka Pava Maleš

Da su i bez alkarskih natjecanja, koje Sinj i Cetinski kraj dupkom ispune domaćima i fureštima, konji dio biografije svakog čovjeka pokraj rijeke Cetine dokazuju uspjesi Konjičkog kluba Alkar-1968 Sinj čiji članovi neumorno brojnim aktivnostima promiču zdrav život i pomažu najosjetljivijim članovima društva.

Uz terapijsko jahanje, KK Alkar 1968 kontinuirano provodi školu jahanja, preponske i dresurne utakmice, a do pandemije je redovito organizirao i galopske trke na Hipodromu, te Memorijal Ivica Glavan Ićo. U Klubu su stasali i mnogi reprezentativci Hrvatske u preponskom jahanju, te vodeći ljudi u konjičkom sportu Republike Hrvatske, a jahačke vještine u njemu su usvojili i sinjski alkari. Ovaj put Alkaruša, članica Konjičkog kluba Alkar, Pava Maleš na ovogodišnjem je Prvenstvu Hrvatske u konjičkom višeboju – eventingu osvojila naslov državnog prvaka u eventingu jašući na grlu Shiraz. Frano Ivković, koji je i inače među četom alkara kopljanika, sa Bostonom je zauzeo treće mjesto u seniorskoj kategoriji.

U pratnji svoga trenera, alkara Pave Prolića, natjecanju su nazočili kadetkinja Mia Čačija i kadet Karlo Žižić – budući natjecatelji već sada željni predstavljati naš klub uz bok iskusnim natjecateljima. Budućim natjecateljima željeli smo omogućiti da se upoznaju sa organizacijom natjecanja i raznovrsnim konjičkim disciplinama – kažu iz Konjičkog kluba Alkar.

Uz sinjski klub, suorganizator natjecanja u hrvatskoj metropoli bio je Konjički klub Konjičko društvo Zagreb. Natjecanju su nazočili logističar Zoran Mastelić i Mirko Penić, predsjednik Kluba iz viteškog grada.

Klub će i dalje aplicirati na natječaje koji predstoje i time nastojati osigurati financijska sredstva potrebna za rad i razvoj kluba i mladih jahača. Danas ne bismo bili prisutni na natjecanjima, a naročito ne na ovakvim državnog nivoa da nije bilo donatora, u prvom redu HBOR-a, JANAF-a i Splitsko-dalmatinske županije, Općine Hrvace i Općine Otok. Donatori uz Grad Sinj i Zajednicu športskih udruga grada Sinja oslonac su našem budućem radu i postizanju zapaženih rezultata – kažu iz Konjičkog kluba Alkar 1968.

POSLJEDNJE DODANO: