Monsinjor Želimir Puljić na primanju kod župana Blaženka Bobana

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, pročelnik Kabineta župana Davor Pavić, zamjenik pročelnika Kabineta Ivan Baćak i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić primili su danas apostolskog upravitelja Splitsko-makarske nadbiskupije monsinjora Želimira Puljića i generalnog vikara Splitsko-makarske nadbiskupije Franju-Frankopana Velića.
Župan Boban i monsinjor Puljić razgovarali su o suradnji između Županije i župa te Nadbiskupije.
– Izvijestili smo ga o aktivnostima vezanim uz našega zaštitnika svetoga Jeronima te o onome što planiramo napraviti ove godine, kada obilježavamo 30 godina Splitsko-dalmatinske županije i 5 godina otkako je sveti Jeronim naš zaštitnik. Dotaknuli smo se i teme hospicija Matošić jer je jako bitna tema uključivanje Crkve u brigu o najpotrebitijima iz našega društva. – izjavio je župan nakon sastanka.

Monsinjor Puljić izjavio je kako ove dane koristi kako bi obišao najvažnije institucije.
– Drago mi je što ovo vrijeme iskorištavam kako bih upoznao institucije te programe koje ove institucije provode za dobro ovoga svijeta. Danas sam se sastao sa županom, a uskoro idem i na Sveučilište u Splitu. – najavio je Puljić.

POSLJEDNJE DODANO: