DVA SKALINA

Humanitarni buvljak za Udrugu roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom

Eramus student network Dubrovnik i Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku 16. i 17. ožujka u Studentskom domu Dubrovnik organiziraju Humanitarni buvljak za Udrugu roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom „Dva skalina“.

Posjetitelji će moći sudjelovati i u nagradnoj lutriji, a za najmlađe tijekom oba dana su organizirane kreativne radionice u 11 sati.

Ukoliko imate odjeću koju više ne nosite, a koja je u dobrom stanju, ovo je izvrsna prilika da je donirate i time date svoj doprinos ovoj akciji. Odjeću, obuću, modne dodatke i nakit možete donirati u Studentskom domu od 11. do 15. ožujka od 15 do 19 sati.

Udruga “Dva skalina” osnovana je 2002. godine s ciljem pružanja podrške djeci s cerebralnom paralizom i njihovim obiteljima. S 19 redovnih članova i podrškom oko 50 članova prijatelja, fokusira se na socijalizaciju, obrazovanje i pružanje fizikalne te drugih terapija . Obzirom na korisnike u dobi od 7 do 26 godina, udruga nastoji očuvati njihove sposobnosti kroz svakodnevni program, uz podršku lokalne zajednice i donacija, koje su ključne za održavanje kvalitete i opsega programa.

Ovom inicijativom mladi također podižu svijesti o važnosti očuvanja okoliša i promicanja održivosti u lokalnoj zajednici. Kroz tzv. upcycling – proces stvaranja novih predmeta od recikliranih ili odbačenih materijala – studenti su pokazali kako svaki pojedinac može doprinijeti zaštiti okoliša kroz kreativne akcije. No, inicijativa ide korak dalje. Uz podršku Europskog parlamenta, studenti su odlučili potaknuti građane na aktivno sudjelovanje u europskim izborima 2024. godine i motivirati ih da preuzmu odgovornost za budućnost Europe te sudjeluju u donošenju odluka koje oblikuju njihovu zajednicu. Europski parlament prepoznao je važnost ovog angažmana mladih i pružio podršku kako bi se potaknuo još veći interes i aktivno sudjelovanje u lokalnoj zajednici. Ovakve inicijative promiču temeljne vrijednosti Europske unije poput demokracije, solidarnosti i održivog razvoja, potičući mlade da postanu aktivni građani svoje zajednice i doprinesu izgradnji bolje budućnosti za sve.

Ovaj humanitarni buvljak nije samo prilika za kupnju i prodaju predmeta, već je postao simbol suradnje, solidarnosti i održivog razvoja. Kroz ovakve inicijative, mladi pokazuju svoju predanost stvaranju promjena u zajednici i potiču druge da se pridruže. Sudjelovanjem na europskim izborima u lipnju mladi imaju priliku utjecati na političke procese i oblikovati smjer u kojem će se EU kretati.

POSLJEDNJE DODANO: