ŽUPAN POSJETIO BRAČ

Brojna ulaganja na Braču, za otoke u Splitsko-dalmatinskoj županiji predviđeno 35 milijuna eura

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban u srijedu je, prilikom posjeta otoku Braču, izrazio zadovoljstvo tijekom radova na važnim projektima koji se odvijaju na ovom otoku.

-U Postirama smo posjetili župnika koji ima određene zahvate vezane uz obilježavanje 80 godina zavjeta svetoga Josipa. S načelnikom smo obišli lokaciju na kojoj se postavlja spomenik blaženom Alojziju Stepincu, rampe za invalide te šetnicu koju dijelom financira i Splitsko-dalmatinska županija, rekao je župan. Osvrnuo se i na aktivnost koja se provodi i u Sutivanu.

-To je državna cesta koja se rekonstruira jer je lokalna zajednica osmislila projekt, a obišli smo i rekonstrukciju škole. Sutivan će biti jedna od prvih škola koja će prijeći u jednosmjenski rad, dodao je župan.

Načelnik Općine Postira Siniša Marović rekao je kako su u tijeku investicije na izgradnji tlačnog cjevovoda te na uređenju šetnice na obali.

-Projekt financiramo uz pomoć županije, a započinju radovi na montaži zaštitne ograde duž cijele obalne šetnice. Na pomorskom dobru napravit ćemo dizalo za osobe s invaliditetom, a u tijeku nam je i javna nabava za izgradnju sale za ispraćaj pokojnika u Dolu. Radi se i spomenik blaženom Alojziju Stepincu te se nadamo da će to biti gotovo do kraja godine, rekao je Marović.

Saborska zastupnica i vijećnica u Županijskoj skupštini Danica Baričević posebno je naglasila iznimno velika ulaganja u cestovnu infrastrukturu.

-Na otoku Braču se ogromna sredstva ulažu i u lučku infrastrukturu. Proširuju se luke u općinama Milna i Bol, a velika su ulaganja i u ostalim mjestima. Vlada Republike Hrvatske u naše otoke je uložila dvije milijarde eura, a samo Splitsko-dalmatinska županija u alokaciji ima predviđena sredstva od 35 milijuna eura, zaključila je Baričević.

POSLJEDNJE DODANO: