IZGUBLJENO VLASNIŠTVO

Htjela prodati zemlju pa otkrila da su susjedi prisvojili dio njenog zemljište uz more

Nevenka Divna Božikov, stanovnica Općine Tisno, doživjela je pravu dramu kada je odlučila prodati svoje zemljište uz more. Umjesto očekivanog procesa prodaje, suočila se s šokantnom situacijom. Kada je pronašla kupca za svoje zemljište, nadajući se jednostavnom prenosu vlasništva, otkrila je prizor iz noćne more. Njene masline su bile iskorijenjene, suhozidi srušeni, a teren je bio potpuno izmijenjen. Susjedi su, bez njenog znanja ili odobrenja, promijenili granice, uzurpirali zemljište i čak izgradili put preko njenog, prenosi Dnevnik.hr.

Nevenkin sin, suočen s ovim nevjerojatnim otkrićem, angažirao je geodetskog stručnjaka koji je potvrdio da je gubitak zemlje bio značajan – oko 200 kvadratnih metara. No, drama se nije zaustavila samo na tome. Otkriveno je da je dio njenog zemljišta prenesen na Zoricu Šarić temeljem sumnjive sudske presude.

Unatoč Nevenkinim nastojanjima da situaciju riješi na miran način, suočila se s ignorancijom i prijetnjama od strane Šarića. Načelnik Općine Tisno najavio je poduzimanje pravnih mjera protiv kršitelja, tvrdeći da gradnja autokampa na tom području nije dopuštena.

Šarići su, međutim, odbili komentirati situaciju i nisu odgovarali na pozive novinara. Nevenka je, očajna zbog nedostatka pravnog odgovora, pokušala podnijeti prijavu policiji i Državnom odvjetništvu, no bez ikakvog uspjeha.

Ova priča ne samo da otkriva probleme s nelegalnim preuzimanjem zemljišta, već također ukazuje na ozbiljne propuste u zaštiti vlasničkih prava u Hrvatskoj.

POSLJEDNJE DODANO: