WTA MAKARSKA OPEN

Hrvatski derbi na startu: Petra Martić protiv Petre Marčinko!

Izvlačenjem ždrijeba u Tenis centru Makarska otvoren je WTA Makarska Open hosted by Valamar. Uz direktora turnira Feliksa Lukasa i tenisačice Petru Martić, Petru Marčinko, Kristinu Mladenović i Mayar Sherif, na izvlačenje su se tradicionalno odazvali župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i gradonačelnik Makarske Zoran Paunović.


Čak osam igračica iz društva najboljih 100 nastupa ove godine, što još jednom pokazuje kako je Lukas sa svojim suradnicima napravio veliki posao. Prva nositeljica, španjolska tenisačica Sara Sorribes Tormo igra na otvaranju turnira protiv Rumunjke Miriam Bulgaru.
Braniteljica naslova i najbolja egipatska tenisačica u povijesti Mayar Sherif, igra protiv Latvijke Darje Semenistaje. Od naših tenisačica najveća zvijezda turnira je Petra Martić koja igra na otvaranju turnira protiv svoje sunarodnjakinje i imenjakinje Petre Marčinko, Tena Lukas igra protiv francuske tenisačice Leolije JeanJean.


Naša mlada nada Lucija Ćirić Bagarić igra protiv Njemice Elle Seidel, dok će Lea Bošković i Antonija Ružić igrati protiv kvalifikantica.

Ovako jak ždrijeb turnira s rankingom tenisačica i zvučnim imenima ne postoji u ovoj kategoriji u svijetu. Tu smo lideri i na to sam iznimno ponosan. Kao direktor službeno ne smijem imati preferencije, no neslužbeno bilo bi lijepo da se nakon 26 godina trofej WTA turnira vrati u Hrvatsku. Iako mi je Mayar Sherif po dolasku u Makarsku rekla da će ona opet pobijediti, vjerujem da nas očekuje gladijatorska borba i pravi sportski spektakl. Najbolje tek dolazi – istaknuo je direktor Lukas.


Turnir pratite u izravnim prijenosima na Sportklub televiziji, a finale u nedjelju, 9. lipnja, u 20 sati i na HRT-u.

POSLJEDNJE DODANO: