VEČERAS U RIGI

Hrvatska se nada kiksu Walesa i laganoj pobjedi protiv Latvije

Nakon što je s dva katastrofalna rezultata (porazi od Turske i Walesa) upala u probleme i više ne ovisi sama o sebi uoči posljednja dva kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo, reprezentacija Hrvatske ipak se nada povoljnom raspletu i direktnom plasmanu u Njemačku. Taj „povoljan rasplet“ može se Hrvatskoj dogoditi već danas, treba joj kiks Walesa, koji će biti na velikom iskušenju u Armeniji i to prije nego li momčad Zlatka Dalića istrči na travnjak u Rigi. Velšani igraju u 15 sati, Hrvati u 18 sati. Dakle, znat će rezultat direktnog konkurenta, s tim da Armenci nemaju razloga igrati labavo. Pobjedom bi i oni došli u situaciju da u utorak protiv Hrvatske u Maksimiru sanjaju odlazak na Euro.

Zna se da je Dalić u izboru igrača imao dosta problema, puno njih je otpalo, a neki nisu baš skroz oporavljeni, odnosno nisu u optimalnoj formi. Sreća da je Latvija totalni autsajder i Hrvatska bi i u B postavi bila favorit. U Rigi se, dakle, ne očekuje ništa drugo, osim pobjede Hrvatske bez obzira u kojem će sastavu igrati. Korekcije se ionako mogu napraviti tijekom utakmice.

Brojni su izostanci, valja ih notirati: Kovačić, Juranović, Sučić, Petković, Vlašić. Perišića više i ne uzimamo u tu jednadžbu.

Vjerojatni sastav Hrvatske: Livaković, Stanišić, Erlić, Šutalo, Gvardiol, Brozović, Modrić, Mario Pašalić, Kramarić, Budimir, Ivanušec.

Klupa: Ivušić, Labrović, Vida, Sosa, Pongračić, Majer, Moro, Baturina, Pjaca, Marco Pašalić.

Poredak: 1. Turska 16 (7 utakmica), 2. Wales 10 (6 utakmica), 3. Hrvatska 10 (6 utakmica), 4. Armenija 7 (6 utakmica), 5. Latvija 3 (7 utakmica).

Preostale utakmice – utorak: Hrvatska – Armenija, Wales – Turska.

POSLJEDNJE DODANO: