REAKCIJA HNS-A

HNS je izdao oštru osudu povodom navijačkih izgreda nakon polufinalne utakmice u Splitu

Hrvatski nogometni savez (HNS) je izdao oštru osudu povodom navijačkih izgreda koji su se dogodili nakon nedavno odigrane polufinalne utakmice SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa u Splitu. Nakon susreta između Hajduka i Dinama, koji je završio rezultatom 0:1, određeni broj domaćih navijača je upao na teren te potaknuo obračun s policijom kako na stadionu, tako i izvan njega.

U priopćenju HNS-a ističe se da je svaki oblik nasilja na nogometnim stadionima nedopustiv te se poziva sve sudionike u nogometu i šire da zajedno pokažu nultu stopu tolerancije prema svakom obliku neprihvatljivog ponašanja, uključujući rasizam, diskriminaciju i fizičko nasilje.

Nakon završene utakmice Hajduk – Dinamo (0:1), određen broj navijača domaće momčadi utrčao je u teren, a potom je inicirao i sudjelovao u obračunu s policijom na stadionu, kasnije i izvan njega. Hrvatski nogometni savez uvijek najoštrije osuđuje svaki oblik nasilja na nogometnim stadionima te pozivamo sve aktere u nogometu i izvan njega da zajedno pokažemo nultu stopu tolerancije na svako neprimjereno i neprihvatljivo ponašanje, od rasizma i diskriminacije do fizičkog nasilja. Dijelimo duboko razočaranje nogometne javnosti zbog nemilih scena koje su uslijedile poslije sinoćnje utakmice te se nadamo kako će svaki pojedinac koji je sudjelovao u neredima odgovarati sukladno zakonskim propisima.

HNS je izrazio zahvalnost policiji na profesionalnom postupanju kojim su zaštitili prisutne momčadi, službene osobe i gledatelje te spriječili daljnju eskalaciju vandalizma i nasilja.

Također, ističemo zahvalnost policiji na profesionalnoj reakciji kojom su zaštitili prisutne momčadi, službene osobe i gledatelje te zaustavili daljnju eskalaciju vandalizma i nasilja.

U priopćenju se naglašava da takvi incidenti na stadionima, u kojima se narušava osjećaj sigurnosti gledatelja, sportskih djelatnika i nogometaša, nemaju mjesta te da će HNS nastaviti ulagati maksimalne napore u borbu protiv svih oblika protupravnog ponašanja, očekujući podršku klubova i svih nadležnih institucija.

HNS naglašava da ovakvim incidentima u kojima se gledatelji, sportski djelatnici i nogometaši ne osjećaju sigurno nema mjesta na stadionima. Kao odgovorna organizacija, HNS će nastaviti ulagati maksimalne napore u borbu protiv protupravnih ponašanja, uz očekivanje i potrebu podrške klubova i svih nadležnih institucija – stoji u priopćenju.

POSLJEDNJE DODANO: