I OTOCI SU BITNI

HDZ u Supetru: “Dokazali smo koliko cijenimo i uvažavamo otoke!”

Nositelj HDZ-ove liste za 10. izbornu jedinicu Branko Bačić u utorak je u Supetru na Braču podsjetio kako nikada na jednoj listi nije bilo toliko otočana.

Predsjednik Vlade je Hvaranin, ja sam Korčulanin, Danica je s Brača, a Ivo je s Visa. Doista smo pokazali koliko cijenimo i uvažavamo otok i otočane. Mi smo preuzeli brigu za hrvatske otoke i bolje smo prometno povezali otoke, naglasio je Bačić. Osvrnuo se i na političke protivnike.

Predsjednik države sa svoje pozicije obilazi Hrvatsku i najgorim mogućim vokabularom govori o HDZ-u. Iz te pozicije misli da će pobijediti. Ja mu poručujem da neće! On za nas nije predsjednik svih Hrvata jer se svjesno postavio na jednu stranu, dodaje Bačić.

Važno je da 17. travnja pokažemo koliko smo snažni i koliko povjerenje naših sugrađana uživamo. Pobijedit ćemo na ovim, ali i na predsjedničkim izborima, zaključio je. 

Župan Blaženko Boban podsjetio je kako je Vlada Andreja Plenkovića u proteklih osam godina radila na ravnomjernom razvoju Hrvatske, neovisno o tome tko je na vlasti u određenoj lokalnoj zajednici.

U svim krajevima žive potrebita djeca i građani kojima su potrebne naše mjere. Samo na Braču, neovisno o tome tko je na vlasti, imamo realizirane brojne projekte koji su potrebni građanima, ističe Boban. Pozvao je okupljene da se na izborima suprotstave onima koji dijele Hrvatsku.

Branitelji nisu stvarali Hrvatsku kako bismo ju danas dijelili. Mi kažemo i HDZ i Hrvatska, a dogodine u svibnju ćemo reći i HDZ i Supetar, zaključio je. 

General Damir Krstičević smatra kako su predstojeći izbori od strateške važnosti.

Danas, 2024. godine odlučujemo o smjeru razvoja Hrvatske. Ovi izbori određuju našu budućnost. Važno je da smo svi angažirani. Do sada smo bili u gotovo svim mjestima. Vidimo da su vremena vrlo složena, a ovakva vremena traže odgovornu vladu koja zna upravljati situacijom. Vlada Andreja Plenkovića je u proteklih osam godina pokazala da zna. Bolje se i kvalitetnije živi nego 2016. godine i naša je domovina sigurno bolje mjesto nego prije osam godina, ustvrdio je Krstičević.

Danica Baričević izjavila je kako je u prethodnom mandatu bila  snažan glas za otoke i ponosnu Dalmaciju.

Zahvaljujući podršci Vlade premijera Andreja Plenkovića, Brač je postao prvi otok sa sigurnom socijalnom njegom za djecu s poteškoćama u razvoju. Svakako ćemo nastaviti poboljšavati socijalnu skrb i na svim ostalim otocima. U procesu donošenja Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama, usvojene su većina primjedbi mojih otočana te smo pokazali da pomorskim dobrom trebaju upravljati i ljudi koji su uz otok vezani svojim životom i radom. Pozivam građane da podrže listu HDZ-a i njegovih partnera kako bismo nastavili pozitivne promjene u Hrvatskoj, izjavila je Baričević.

Ivo Radica najavio je kako će se boriti za hrvatske otoke, a poseban naglasak stavlja na demografiju.

Zalažem se za infrastrukturne projekte na otocima kako bismo mogli nastaviti živjeti ovdje. Moramo se pripremiti za budućnost naše djece i naših unuka. Puno nas je po cijelom svijetu i moramo se svi držati skupa, poručio je i dodao kako smatra da je Vlada Andreja Plenkovića postigla velike uspjehe i to mu je bio poticaj za kandidaturu.

POSLJEDNJE DODANO: