SNAGA HDZ-A

HDZ predstavio listu za X. izbornu jedinicu, Bačić: “Uvjeren sam da ćemo postići dobar rezultat 17. travnja!”

U prostorijama Spinit inkubatora, HDZ je predstavio kandidate za X. izbornu jedinicu.

Tako se na 14. mjestu HDZ-ove liste u spomenutoj izbornoj jedinici našao general Damir Krstičević, nekadašnji ministar obrane i zapovjednik Četvrte gardijske brigade. Trinaesto mjesto zauzeo je viški gradonačelnik Ivo Radica, a prije njega na listu se upisala i potpredsjednica splitskog HDZ-a Zrinka Mužinić Bikić.

Na 11. mjestu je Jure Brkan, nekadašnji gradonačelnik Makarske i predsjednik makarskog HDZ-a. Deseto mjesto pripalo je gradonačelniku Imotskog Ivanu Budaliću, dok je na devetom mjestu gradonačelnik Metkovića, Dalibor Milan

Na osmom mjestu je Ante Šošić, zamjenik splitskog župana dok je na sedmom mjestu saborska zastupnica Danica Baričević. Još jedna žena koja je zauzela peto mjesto HDZ-ove liste je ministrica poljoprivrede, Marija Vučković.

Nekadašnji gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara na petom je mjesto, a gradonačelnik Dubrovnika, Mato Franković na četvrtom mjestu. 

Tomislav Šuta, predsjednik splitskog HDZ-a našao se na visokom trećem mjestu uz bok župana Blaženka Bobana na drugom mjestu i nositelja liste, potpredsjednika Vlade i ministra graditeljstva, Branka Bačića

Pristupnim se prvi obratio general Damir Krstičević:

Ovdje je pobjednička lista HDZ-a za X. izbornu jedinicu. Od mene na četrnaestom mjestu pa sve do nositelje liste našega Branka Bačića. Sve su ovo dokazani ljudi, osobe s iskustvom i znanjem. Oni su jamac da će se Dalmacija i dalje razvijati. 

Vlada je od početka svog mandata 2016. godine učinila sve kako bi vojska i policija napredovale da Hrvatska bude sigurna, a to se pokazalo i nabavom borbenih aviona koji će za 20ak dana doći u ruke hrvatskih pilota. Nabavili smo helikoptere, uložili u kopnenu vojsku, vozila..Sve to kako bi bili spremni odgovoriti na sve izazove s kojima se suočava hrvatsko društvo – govorio je Krstičević.

Kandidati su se obratili ponaosob, a posljednju riječ imao je nositelj liste Branko Bačić.

Iznimna mi je čast što sam kandidat na listi X. izborne jedinice s mojim prijateljima i ljudima koji su se ostvarili u svojim životima. Deseta izborna jedinica oduvijek je bila udarnička, a ja sam uvjeren da ćemo dobar rezultat postići i 17.travnja. Zahvaljujem svim članovima i predstavništvu na aktivnoj suradnji, i svemu što se proteklih godina radilo za Dalmaciju. Zbog toga jesmo prepoznati, a rezultati nisu došli sami od sebe. 

Na kraju je poručio:

I dalje baštinimo vrijednosti koje je predsjednik Franjo Tuđman usadio, a to su obiteljske vrijednosti i kvalitetan program i zbog toga nam građani daju povjerenje. Idemo puni samopouzdanja u ovu izbornu utrku, HDZ je znak sigurnosti i stabilnosti, a to je važno za našu djecu – zaključio je Bačić. 

POSLJEDNJE DODANO: