TRANSPARENTNA ODRŽIVOST

HDZ-ova vijećnica Ivana Zelić osuđuje nedostatak nadzora u Javnoj ustanovi Park šuma Marjan

Ivana Zelić, gradska vijećnica HDZ-a, je na društvenoj mreži iznijela svoje mišljenje o aferi u Javnoj ustanovi Park šuma Marjan. Njen post sugerira da postoje dva moguća scenarija: ili pojedinci iz vladajuće većine nisu upoznati s aktivnostima njihovih bliskih suradnika, ili su svi zajedno umiješani i pokušavaju prikriti sporne radnje koje su postale javne.

Kritizira se i način na koji je gradonačelnik Puljak postupao, navodeći da je Marinića protežirao unatoč nizu spornih događaja u Ustanovi. Komentira se i aktiviranje Skoke i njegovo smanjivanje ozbiljnosti problema na osobnu razinu, te glorificiranje Marinića, što se opisuje kao pretvaranje automehaničara u ekologa.

– Trenutak kada ova tragedija postaje komedija je današnje aktiviranje Skoke i njegovo spuštanje ovako važne problematike na osobnu razinu, glorificirajući Marinića što je ništa drugo doli stvaranje ekologa od automehaničara. Po njemu bi i dimnjačar koji je “ludi zaljubljenik u plivanje po Žnjanu” bio kompetentan pisati projektne zadatke za npr. uređenje najveće plaže u državi. Činjenica je da je stanje u Ustanovi došlo do usijanja, pljušte tužbe i nezakoniti otkazi, a da iza svega stoji isključivo neovlašteni upravitelj Marinić,a kojeg gradonačelnik Puljak sustavno protežira zbog ruku u vijeću. Nadalje, ističe se da je situacija u Ustanovi došla do kritične točke, s brojnim tužbama i nezakonitim otkazima, za koje se implicira da ih je izdavao neovlašteni upravitelj Marinić. Postavlja se pitanje što još građani Splita moraju podnijeti kako bi se problem Parka šuma Marjan riješio. Postavlja se i pitanje uloge ravnatelja Pejnovića te se izražava nezadovoljstvo time što se njegova uloga čini nejasnom, iako je plaćen. Postavlja se pitanje da li ima što za reći u vezi s cijelom situacijom. Što još sve građani Splita moraju istrpiti da bi se Park šuma Marjan konačno riješila svog najvećeg potkornjaka? P.S. Koja je uloga ravnatelja Pejnovića i zašto ga plaćamo? Ima li barem što za reći na sve ovo? – stoji u objavi.

Ovaj post sugerira duboku zabrinutost oko upravljanja Parkom šuma Marjan te potrebu za transparentnošću i odgovornošću u djelovanju vlasti.

POSLJEDNJE DODANO: