HDZ OKUPIO PRISTAŠE

HDZ održao prvi veliki skup u Splitu: Ministar Bačić vjeruje u podršku grada za pobjedu

Večeras je Muzej hrvatskih arheoloških spomenika u Splitu bio održan sastank Hrvatske demokratske zajednice (HDZ). Glavna tema razgovora bili su nadolazeći parlamentarni izbori, a mnogi visoki dužnosnici HDZ-a su se okupili kako bi raspravljali o strategiji stranke.

Na skupu su se obratili istaknuti članovi stranke, među kojima su bili Branko Bačić, potpredsjednik Vlade i nositelj liste HDZ-a u Desetoj izbornoj jedinici, Andro Krstulović Opara, saborski zastupnik HDZ-a te predsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Šuta.

Bačić je istaknuo brojna postignuća HDZ-a pod vođstvom premijera Andreja Plenkovića.

Rast prosječnih plaća preko 60 posto, rast mirovina 60 posto, rast minimalnih plaća preko 100 posto. U isto vrijeme, nikada veći broj zaposlenih otkada postoje mjerenja i u isto vrijeme nikada manji broj nezaposlenih. Uvjereni smo da imamo najbolji kadar, najbolje programe koji će i u budućnosti nuditi samo najbolje za Hrvatsku. Uvjeren sam i da ćemo pobijediti, a posebno sam uvjeren da ćemo tu pobjedu izvojevati ovdje, u X. izbornoj jedinici – istaknuo je ministar Bačić.

Kritizirajući Zorana Milanovića i SDP, Bačić je optužio oporbu za stvaranje političkog kaosa.

Pozivamo ga ovdje s prijateljima u Desetoj izbornoj jedinici da tu odigramo utakmicu, s programima i vrijednostima – poručio je.

Tomislav Šuta istaknuo je snagu i stabilnost HDZ-a, tvrdeći da stranka nudi sigurnost i gospodarski razvoj.

Zbog toga ćemo ostvariti pobjedu 17. travnja na izborima – izjavio je Šuta, kritizirajući istovremeno gradonačelnika Splita Ivana Puljka za nedostatak novih projekata.

Gradonačelnik brine isključivo o četiri fotelje koje je ispregovarao, a nije bio u stanju odraditi dva metra ceste. To je glavni pokazatelj gradonačelnika koji nije znao pripremiti nove projekte, nego ostvaruje one iz našeg mandata – kazao je.

Andro Krstulović Opara naglasio je radinost i uspješnost HDZ-a, ističući ih kao suprotnost oporbi koja je obilježena podjelama i nestabilnošću.

Krstulović Opara je iznio oštre riječi prema suparnicima, posebno osudivši stavove oko Zakona o hrvatskom jeziku.

To su ljudi koji su pisali deklaracije o jugoslavenskom jeziku. Kako se usuđuju biti hrvatski zastupnici, a žele zajednički jugoslavenski jezik? Uvjeren sam da će im se na izborima znati odgovoriti na taj potpuni izostanak nacionalnog identiteta – istaknuo je Krstulović Opara.

POSLJEDNJE DODANO: