ODLUKE DISCIPLINSKOG SUCA

Hajduku opet najveća novčana kazna zbog utakmice protiv Lokomotive

Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 36. kola.

HNK Hajduk se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 36. kola Lokomotiva – Hajduk gostujući navijači (Torcida), smješteni na istočnoj tribini, u 38. minuti zapalili jednu baklju, u 55. minuti petnaest dimnih bombi i osam baklji, od kojih su tri baklje bačene u teren za igru zbog čega je igra prekinuta na šezdeset sekundi, u 58. minuti zapalili jednu baklju i jednu dimnu bombu, u 60., 61. i 79. minuti po jednu baklju, u 81. minuti jednu baklju koja je bačena u teren za igru, u 83.minuti jednu dimnu bombu, dok su u 90. minuti zapalili više od pedeset baklji i dvije dimne bombe te devet topovskih udara, sve bačeno u teren za igru što je dovelo do prekida igre od pet minuta nakon čega je sudac u dogovoru s kapetanima klubova odsvirao kraj utakmice, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 26.500 eura.

GNK Dinamo se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 36. kola Dinamo – Rudeš pripadnici domaće navijačke skupine (BBB), smješteni na sjevernoj tribini, u 1. minuti bacili jednu petardu, u 2. minuti zapalili jednu dimnu kutiju, u 9. minuti zapalili deset baklji od kojih su dvije bačene na tartan stazu, u 18. minuti zapalili dvije baklje i jednu dimnu kutiju, u 22.minuti zapalili jednu dimnu kutiju, u 25. minuti zapalili jednu baklju i jednu dimnu kutiju, u 35. minuti zapalili jednu baklju, u 38. minuti zapalili dvanaest dimnih kutija i bacili jednu petardu, u 41. minuti zapalili jednu baklju i jednu dimnu kutiju, u 42. minuti zapalili jednu baklju koja je bačena na tartan stazu, u 43. minuti zapalili jednu baklju i jednu dimnu kutiju, u 52. minuti bacili jedan topovski udar, zapalili jednu dimnu kutiju i tri baklje od kojih je jedna bačena na tartan stazu, u 54. i 56. minuti zapalili po jednu baklju, u 57. minuti zapalili jednu rasprskavajuću raketu, u 58. minuti zapalili tri dimne kutije i jednu baklju, u 59. minuti zapalili jednu dimnu kutiju i jednu bljeskalicu, u 61. minuti tri baklje, u 63. minuti zapalili tri baklje, u 65., 69., 71. i 73. minuti zapalili po dvije baklje od kojih je po jedna bačena na tartan stazu, u 75. minuti zapalili tri baklje i jednu bljeskalicu, u 77. minuti zapaljena je jedna rasprskavajuća raketa, dvije bljeskalice te  pedeset baklja od kojih je sedam bačeno na tartan stazu, u 82. minuti zapaljena je jedna baklja i u 85. minuti zapaljene su dvije baklje te su navijači GNK Dinamo, smješteni na tribini zapad, u 57. minuti zapalili jednu dimnu kutiju, u 59. minuti jednu baklju, u 60. minuti jednu dimnu kutiju,  u 63. minuti dvije baklje i u 80. minuti jednu baklju. Navijači GNK Dinamo, smješteni na tribini jug, u 64. minuti zapalili su dvije bljeskalice i u 77. minuti jednu baklju i dvije bljeskalice, dok su u loži tribina zapad u 61. minuti zapalili tri baklje, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 18.000 eura.

NK Lokomotiva se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 36. kola Lokomotiva – Hajduk gostujući navijači (Torcida), smješteni na istočnoj tribini u 38. minuti zapalili jednu baklju, u 55. minuti petnaest dimnih bombi i osam baklji od kojih su tri baklje bačene u teren za igru zbog čega je igra prekinuta na šezdeset sekundi, u 58. minuti zapalili jednu baklju i jednu dimnu bombu, u 60., 61. i 79. minuti po jednu baklju, u 81. minuti jednu baklju koja je bačena u teren za igru, u 83.minuti jednu dimnu bombu, dok su u 90. minuti zapalili više od pedeset baklji i dvije dimne bombe te devet topovskih udara, sve bačeno u teren za igru što je dovelo do prekida igre od pet minuta nakon čega je sudac u dogovoru s kapetanima klubova odsvirao kraj utakmice, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 4.000 eura. 

POSLJEDNJE DODANO: