HAJDUK ČVRSTO STOJI

Hajduk spreman za proljetni dio sezone: Nikoličius o ozljedama, širem kadru i formi igrača

Sportski direktor Hajduka, Mindaugas Nikoličius, gostovao je u programu HDTV-a kako bi prokomentirao zimski prijelazni rok koji je iza kluba. Nikoličius je izrazio zadovoljstvo obavljenim poslom, nazivajući ovaj mercato jednim od najbolje obavljenih dosad.

Na papiru to uvijek izgleda lako, ali vidjet ćemo na terenu. Proljetni dio će pokazati koliko smo dobri. Imamo svi velika očekivanja za igrače koji su došli i momčadi koju smo složili. Naravno, imamo svi jedan cilj – istaknuo je Nikoličius.

Kada je riječ o odlascima, Nikoličius je istaknuo da je ove sezone klub zadržao svoje najbolje igrače, odbivši ponude za Sigura, Pukštasa, Sahitija i Lučića.

Imali smo puno ponuda za naše igrače, što je normalno s obzirom na to da dobro igramo. Prije prijelaznog roka smo donijeli odluku da nećemo prodavati naše najbolje igrače, zbog cilja koji imamo. Za Sigura i Pukštasa je bilo jako puno interesa i puno najboljih klubova u Europi ih žele u svojim rosterima. Ima tu i drugih, poput Sahitija i Lučića… Stav kluba je bio da želimo ovaj kadar zadržati.

Govoreći o novopridošlim igračima poput Kleinheislera, Kalinića, Perišića i Brekala, istaknuo je važnost dovođenja igrača koji se lako mogu uklopiti u sredinu i ligu.

– Kada dovedeš igrača u zimskom prijelaznom roku, koji je jako težak jer nemaš puno vremena za prilagodbu tih igrača. Ciljano onda dovodiš igrače koji poznaju sredinu i ligu, koji će se lakše uklopiti. Laszlo govori hrvatski, a i žena mu je Hrvatica te je bio u ligi pet godina pa ga tretiram kao domaćeg igrača. S njim smo imali kontakt još kad je bio u Osijeku, a on ima nekoliko motivacija za ostvariti u Hajduku. Ivan Perišić je bio dugoročna želja i kada je došao taj trenutak, napravili smo realizaciju. Kod Josipa Brekala je bilo malo komplicirano. Takve transfere je nekad teško planirati, a kad se ukazala prilika, riješili smo to u pet sati. Kalinić je ljudska veličina i pun energije za pomoći Hajduku. Ta energiju koju nam daje je velika stvar. Imati takvog igrača s takvom karijerom je veliki plus. 

Upitan o potrebama za daljnjim pojačanjima, Nikoličius je rekao:

– Zasad smo zadovoljni kadrom. Naravno, ima nekih nepredviđenih situacija poput ozljede Žapera. To malo poremeti mirnoću koju imaš jer ti nedostaje igrač na kojeg si računao dugoročno. Međutim, imamo dovoljno širok kadar i pripremljeni smo na to. Sad je na stručnom stožeru da održava dobru formu igrača. 

Na pitanje o eventualnom dolasku lijevog beka, sportski direktor je naglasio da su bili u pregovorima s mnogo igrača, ali se nije poklopilo s onima koje su željeli dovesti za tu poziciju.

– Na papiru imamo pet bekova, ali uvijek tražiš dodatno. Lijevi bek je bila pozicija koju smo htjeli još popuniti, ali nikad nećemo dovoditi neke igrače da bi samo popunili. Bili smo u pregovorima s puno igrača, ali nije se poklopilo do kraja s onima koje smo htjeli dovesti.

Cijeli intervju pogledajte ovdje.

POSLJEDNJE DODANO: