BITKA ZA TITULU

Hajduk protiv Lokomotive želi 18. pobjedu u prvenstvu

Hajduk je danas domaćin Lokomotivi u 27. kolu SuperSport HNL-a, posljednja utakmica od tri koje je apostrofirao trener Mislav Karoglan, koje treba dobiti prije stanke zbog reprezentativnih akcija. Taj njegov akcent na tri utakmice u kojima se mora uzeti devet bodova uslijedio je nakon 1:1 u Varaždinu, pa je najprije svladana Istra 1961 (1:0) u Splitu i Gorica (3:0) u Velikoj Gorici. Nije da bi nakon toga pritisak pao ili nestao, valja će pobjeđivati i nakon toga, pogotovo što svi znaju kakav je raspored Hajduka kad se prvenstvo nastavi.

Lokomotiva je momčad koja zaslužuje respekt, plasirali su se u polufinale Kupa i bore se za Europu, to dovoljno govori. Drugačija utakmica od ostalih, imaju dobar spoj mladosti i iskustva. Neke stvari rade ponajbolje u ligi. Protiv ovakvih momčadi poput Lokomotive moraš biti dobar u malim stvarima. Fokusiramo se na Lokomotivu kao najvažniju utakmicu – naglasio je Karoglan u petak.

Najvažnija je utakmica zato što je prva koja dolazi, a Lokomotiva je sama po sebi zahtjevna i tražit će maksimalni angažman.

Podsjetimo, trenutno je prva Rijeka s 56 bodova, Hajduk ima 55, a Dinamo 51 uz utakmicu manje. Rijeka danas od 15 sati igra u Koprivnici protiv Slavena Belupa, a Dinamo je u nedjelju domaćin Rudešu. U prošlom kolu su sva tri rivala za titulu prvaka upisala pobjede, tek drugi put u prvenstvu. Što će nam donijeti ovaj vikend?

POSLJEDNJE DODANO: