ODLUKE DISCIPLINSKOG SUCA

Hajduk opet mora platiti najveću kaznu

Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 26. kola. Kažnjena su četiri kluba, a najveću kaznu platit će Hajduk.

HNK Hajduk se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 26. kola Gorica – Hajduk gostujući navijači (Torcida), smješteni na istočnoj tribini, u 1. i 23. minuti zapalili po jednu baklju, u 27. minuti zapalili dvije baklje, od 71. do 73. minute zapaljeno je dvadeset sedam baklji, dvije bljeskalice i jedna petarda, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 4.200 eura.

GNK Dinamo se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 26. kola Dinamo – Slaven Belupo domaća navijačka skupina (BBB), smještena na sjevernoj tribini, u 7. minuti zapalila jednu baklju, u 19. minuti jednu baklju i bacila jednu petardu, u 23. minuti zapaljene su rasprskavajuće rakete te je bačen jedan topovski udar i jedna petarda, u 66. minuti bačena su dva topovska udara, zapaljene četiri dimne kutije, deset baklji i jedna bljeskalica koja je bačena na tartan stazu iza gola, te je u 71. minuti zapaljena jedna dimna kutija, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 2.500 eura.

HNK Gorica se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 26. kola Gorica – Hajduk gostujući navijači (Torcida), smješteni na istočnoj tribini, u 1. i 23. minuti zapalili po jednu baklju, u 27. minuti zapalili dvije baklje, od 71. do 73. minute zapaljeno je dvadeset sedam baklji, dvije bljeskalice i jedna petarda, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 1.400 eura.

HNK Rijeka se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 26. kola Rijeka – Osijek domaći navijači (Armada), smješteni na sjevernoj tribini, u 24. minuti zapalili dva stroba i jednu baklju, u 60. minuti deset strobova i četiri baklje, te u 67. minuti jednu dimnu bombu, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 1.400 eura.

POSLJEDNJE DODANO: