HAK: Kolnici mokri i skliski

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Lici, Istri, Hrvatskom primorju, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK), iz kojega upozoravaju vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na dionicama kroz gorska područja mogući su odroni zemlje i kamenja. U uvjetima smanjene vidljivosti (oblačno/kišovito i sl.) obavezna je vožnja uz upaljena dnevna ili kratka svjetla i tijekom dana za sva motorna vozila.

Jak vjetar usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić.

Zbog radova, zatvoren je tunel Sveti Ilija na dijelu spojne ceste kod čvora Zagvozd. Obilazak je preko Šestanovca i Brela za Makarsku.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, 9. travnja 2014. god. u vremenu od 7 do 15 sati kroz tunel Veliki Gložac u smjeru Rijeke promet će teći pretjecajnim trakom.

Zbog radova, za teretna vozila zatvoreni su granični prijelaz Ilok (do 10. lipnja) i Kamensko (do 31. svibnja – kamionski promet je preusmjeren na GP Vinjani Donji).

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu je trajektna linija Valbiska-Lopar.

Prema otoku Pagu trajekt plovi na liniji Stinica-Stara Novalja zbog radova u pristaništu Prizna.

Trajekt na liniji 435 Zadar – Bršanj (Iž) – Rava – Mala Rava zbog tehničkih razloga plovi 30 minuta duže u oba smjera, ali ne kasni u polascima.

Izmijenjen je red plovidbe na trajektnoj liniji 332 Valbiska-Merag. Prvo putovanje trajekta iz luke Merag je u 5 sati, a iz luke Valbiska u 5,45 sati. Ostali termini polaska trajekta ostaju isti do završetka radova na rekonstrukciji trajektnog pristaništa u Valbiski.

POSLJEDNJE DODANO: