SUKOB INTERESA

Gradnja visokog hotela bivšeg hrvatskog reprezentativca izaziva bijes i odlazak stanovnika u Zadru

U Zadru se digla velika prašina zbog gradnje novog hotela na Poljani Požarišće, što je izazvalo bijes stanovnika. Jedna od njih, žena u četrdesetim godinama i majka dvoje djece, iznijela je svoje ogorčenje ističući da će zbog toga prodajući stan i napuštajući poluotok. Izražava frustraciju zbog nedostatka transparentnosti u procesu izdavanja građevinskih dozvola te nedostatka informacija o konzervatorskim uvjetima i vatrogasnoj sigurnosti, prenosi Zadarski.hr.

Gradnja hotela, čiji su investitori Mita Mičić, Toni Brok i bivši košarkaš Marko Popović, izazvala je kontroverze jer je dobivena dozvola za rekonstrukciju ruševne zgrade uz povećanje visine i volumena, što je uznemirilo susjedne stanovnike. Stručnjaci su upozorili na moguće sigurnosne probleme vezane uz evakuaciju te na potencijalne smetnje za javni red i mir koje bi donijela aktivnost hotela.

Unatoč nezadovoljstvu stanovnika, gradski uredi nisu pružili transparentnost u vezi s procesom izdavanja dozvola, što je dodatno pojačalo frustraciju građana. Stanovnici su istaknuli nedostatak komunikacije i informacija te su izrazili osjećaj da su marginalizirani u procesu odlučivanja.

Iako su pokušali intervenirati na različite načine, stanovnici su osjetili nedostatak podrške i transparentnosti od strane gradske uprave, što je rezultiralo odlukom jedne obitelji da napusti poluotok zbog novonastale situacije.

POSLJEDNJE DODANO: