PRORAČUN PO MJERI

Grad Solin usvojio rekordni proračun od 30 milijuna eura

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, usvojen je rekordan proračun Grada Solina koji iznosi više od 30 milijuna eura. Prijedlog gradonačelnika Dalibora Ninčevića, većinom glasova podržan je od strane gradskih vijećnika, a proračun za 2024. godinu predviđa značajna sredstva za različite ključne projekte i programe.

Sredstva su osigurana za završetak već započetih i početak gradnje novih infrastrukturnih projekata, uključujući i izgradnju novih vrtića u Svetom Kaju i Mravincima. Također, proračun predviđa povećanje sredstava za sufinanciranje boravka djece u privatnim vrtićima, kao i povećanje plaća čistačicama, pomoćnom osoblju i odgajateljicama u vrtićima.

Osim toga, proračun obuhvaća sredstva za obnovu postojećih i izgradnju novih igrališta te zabavnih parkova za djecu, kao i provođenje različitih pronatalitetnih i socijalnih programa. Posebna pažnja posvećena je i isplati Božićnica i Uskrsnica za umirovljenike, nezaposlene i socijalno potrebite.

Proračun također osigurava sredstva za stipendiranje darovitih učenika i studenata te potiče razvoj poduzetništva. Gradonačelnik Dalibor Ninčević izrazio je svoje zadovoljstvo ovim postignućem putem društvenih mreža, naglašavajući važnost suradnje i zajedničkog građenja Solina.

POSLJEDNJE DODANO: