ODLUKA GRADA

Grad Solin protiv povećanja cijene vode

Solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević iznio je danas putem Facebooka svoj stav o održanoj sjednici Skupštine Vodovoda i kanalizacije, na kojoj je glasao protiv odluke o povećanju cijene vode.

Ninčević je istaknuo svoj protivnički stav prema predloženoj odluci o povećanju cijene vode, ukazujući na potencijalno dodatno opterećenje kućnih budžeta građana Solina.

Ovom odlukom, gradonačelnik naglašava, proračun grada Solina ostaje bez 1.2 milijuna eura prihoda, jer se ukida prirez na dohodak.

Proračun grada Solina ukidanjem prireza na dohodak ostati će bez 1.2 milijuna eura prihoda, ali smo ipak donijeli odluku da nećemo podizati stope poreza na dohodak sve kako bi našim sugrađanima ostao iznos osiguran ukidanjem prireza, koji dovodi do povećanja plaća.

Tražio sam kroz raspravu da Vodovod i kanalizacija d.o.o. Split, prije odluke o podizanju cijene vode građanima, napravi dodatne uštede i reorganizaciju poslovanja.

Hvala kolegicama i kolegama iz onih gradova i općina koji su podržali argumente koje sam iznio i bili protiv podizanja cijene i dodatnog opterećivanja kućnog budžeta građana
. – stoji u objavi.

POSLJEDNJE DODANO: