PREPONSKO JAHANJE U SINJU

Grad alkara revitalizira tradiciju prošlih vremena, prvenstvo Dalmacije u preponskom jahanju pun pogodak!

Sinj je barem nakratko postao centar konjičko-preponskog sporta u Dalmaciji jer je Konjički klub Alkar-1968 organizacijom prvog kola Prvenstva Dalmacije u preponskom jahanju dokazao kako su gradu poznatom po viteškom nadmetanju Alki i više nego potrebne ovakve manifestacije koje su bile doslovno svakodnevnica u prošlom stoljeću.

Na utakmici za Dalmacija talent tour pobjedu je odnijela predstavnica Noelia Banić iz KK Zadar, dok su drugo i treće mjesto zauzele također amazonke iz KK Zadar. Na prvom kolu Prvenstva Dalmacije u preponskom jahanju najbolji je bio slavodobitnik Sinjske alke Frano Ivković završavajući preskakivanje prepona u idealno zadanom vremenu. Na Kupu KK Alkar najbolja je bila natjecateljica Anđela Madunić iz Konjičkog kluba sveti Mihovil iz Trilja. I na kraju, Kup Grada Sinja na visinama prepona 110 cm i najbržem vremenu trofej je odnio Ivan Buljan iz triljskog konjičkog kluba sveti Mihovil.

Čestitamo svim jahačima na uspjesima, oni koji se nisu popeli na vrh napominjemo da ima još dva kola, skupljanje bodova je iz svih utakmica koje ćemo zbrojili u listopadu, te proglasiti ukupne pobjednike. U narednom periodu svim jahačima želimo puno sreće na svim natjecanjima diljem Hrvatske, poručuju iz KK Alkar-1968.

– Osim klubova s područja Dalmacije, sudjelovala su i tri kluba iz Zagreba, KK Edek, KK Konjičko društvo Zagreb i KK Batida. Posebne zahvale Damiru Vukasoviću koji je nadasve složio vrlo zanimljiv parkur. Također, Denis Gugić, Dino Laštre, Marko Ulaga i Paula Udović su došli iz Zagreba kako bi naše natjecanje podigli na višu razinu. Na tome im velika hvala. Zahvaljujemo našem pokrovitelju Gradu Sinju i gradonačelniku Miru Bulju koji je podijelio nagrade najboljim jahačima, te Zajednici sportskih udruga grada Sinja koja kontinuirano podupire konjički sport, kao i sve druge sportove grada. Zahvaljujemo i svim pokroviteljima koji su pripomogli u realizaciji našeg natjecanja. Na kraju želimo zahvaliti tvrtki Kamičak Sinj na uređenju Hipodroma, svim natjecateljima, tehničkom osoblju, našoj djeci iz škole jahanja i članovima kluba koji su obavili sve tehničke poslove i nadasve publici koja je vrednovala naš trud i došla bodriti sve naše jahače – kažu iz perjanice sinjskog konjičkog sporta.

Drugo kolo istog Prvenstva u Sinju održat će se 21. rujna, a treće, ujedno i posljednje, 19. listopada.

POSLJEDNJE DODANO: