APEL UDRUGE AUTIZAM 365

“Godinama slušamo obećanja, od kojih se nijedno nije ispunilo. Ove godine odlučili smo reći dosta!”

Udruga Autizam 365 poslala je posljednji apel gradonačelniku Grada Splita da javnosti iznese plan i rokove izgradnje nove zgrade Centra za autizam Split te da osigura pohađanje nastave dijela njihovih polaznika u Nadbiskupskom sjemeništu. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

-Gotovo dva mjeseca su prošla od kada smo tražili javnu objavu konkretnih rokova i plan izgradnje nove zgrade Centra za autizam u Splitu, koja je najavljena nakon medijskog pritiska roditelja. Od tada nismo dobili nikakav odgovor gradonačelnika, koji je u međuvremenu predstavio desetke projekata, među kojima nije i projekt nove zgrade Centra za autizam.

Prema posljednjim informacijama koje je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Mario Negotić iznio u jednom medijskom nastupu, zemljište na Zenti na kojem bi se trebala graditi nova zgrada nije u potpunosti gradsko. Iako je gospodin Negotić najavio da će do kraja 2024. godine biti izrađena projektna dokumentacija, a kroz dvije i pol godine izgrađena škola, teško je povjerovati u te navode, budući da još nije riješeno ni vlasništvo nad zemljištem.

Već ove jeseni OŠ Centar za autizam Split upisat će desetak nove djece iz autističnog spektra, a dodatni prostor nije osiguran, niti je poznato hoće li dio polaznika nastavu i dalje moći pohađati u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu.

Godinama su naša djeca na margini društva, zanemarena, u suterenu vlažnih stambenih zgrada, bez osnovnih uvjeta za obrazovanje. Godinama slušamo obećanja, od kojih se nijedno nije ispunilo. Ove godine odlučili smo reći dosta.

Zato posljednji put apeliramo na gradonačelnika Grada Splita da javnosti iznese plan i rokove izgradnje nove zgrade Centra za autizam Split te da osigura pohađanje nastave dijela naših polaznika u Nadbiskupskom sjemeništu. To je minimum što su naša djeca zaslužila, s obzirom na godine zanemarivanja i svakodnevnog boravka u neljudskim uvjetima.

POSLJEDNJE DODANO: