OTVORENI TRENING HAJDUKA

[FOTO] Gennaro Gattuso sada još bolje zna u kakvu je ludu sredinu došao

Samo jednu želju imam, moj živote ludi, da mi Hajduk prvak bude, cili Split poludi – na taj je način nekoliko tisuća navijača na jedinoj tribini pomoćnog terena na Poljudu dočekalo igrače i stručni stožer na čelu s Gennarom Gattusom. Ako još nije naučio riječi ove pjesmice, koja je sve popularnija kako raste broj godina bez titule, talijanski stručnjak će sigurno biti upoznat sa sadržajem. Uostalom, prije desetak dana se prihvatio posla i poručio kako je došao stvoriti pobjednički mentalitet.

Hajduk je odradio otvoreni trening, kako je to već običaj, u tipičnoj mediteranskoj atmosferi koja ni njihovom treningu nije neuobičajena. Pjevalo se, skandiralo, navijalo, znojilo na 30-ak stupnjeva… Tako je bilo na tribinama. Na terenu se, pak, radilo, Gattuso je sve nadgledao, upozoravao, savjetovao, ukazivao… I ne samo on, stručni stožer je kompletiran s pet njegovih ljudi i trojicom domaćih.

Hajduk, inače, 1. srpnja putuje na pripreme u Sloveniju, u Bledu će ostati deset dana, a u tom periodu odigrati četiri utakmice. Prva utakmica bit će protiv Radomlja 3. srpnja, slijedi Šahtar 6. srpnja, Ruh iz Lavova 9. srpnja, te šlager na kraju, Fenerbahče 10. srpnja. Do toga 10. srpnja Edin Džeko će, nadajmo se, promijeniti dres, onaj Fenerbahčea za ovaj Hajdukov.

Ivan Perišić će propustiti pripreme u Sloveniji, potreban mu je odmor nakon nastupa na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, ali bit će u pogonu s momčadi od 12. srpnja, dakle, prvog radnog dana nakon povratka.

POSLJEDNJE DODANO: