FEŠTA SPLITA

[FOTO] Splitska tradicija i zajedništvo na Fešti o’ Spize

Nakon jutarnjeg dijela proslave, koji je obuhvatio tradicionalnu procesiju i svečanu misu u kojoj su vjernici s ponosom sudjelovali, grad je zaživio punim plućima u gastronomskom spektaklu “Fešta o spize”. Ova gastronomska manifestacija, koju su pripremili šefovi kuhinja iz mediteranskih i europskih regija u organizaciji ŠKMER-a, nije samo obrok, već prava kulturna poslastica za nepce i dušu.

U srcu grada, na ribarnici, građani su imali priliku uživati u tradicionalnoj janjetini i bižima, okupani mirisima i okusima koji sežu duboko u splitsku kulinarsku baštinu. Ova manifestacija, poznata kao “Fešta o’ spize”, nosi za sobom ne samo okuse tradicije, već i duh zajedništva i ponosa na bogatu kulturnu baštinu grada Splita.

Važno je podsjetiti da je ovu manifestaciju pod imenom “Fešta o’ spize” pokrenuo Miro Bogdanović (1954-2017), osnivač udruge, u partnerstvu s pokojnim splitskim gradonačelnikom Zvonimirom Puljićem sredinom 2000-ih. Njihova inicijativa nije samo gastronomska, već je simbol zajedništva i predanosti očuvanju kulturne baštine grada.

Kroz ovakve manifestacije, Split ne samo da slavi svoju prošlost i tradiciju, već i promiče važnost zajedništva i povezanosti među svojim građanima, stvarajući tako nezaboravne trenutke i uspomene za sve sudionike.

A kako je danas prošlo pogledajte u našoj fotogaleriji…

** Ovaj sadržaj financiran je sredstvima grada Splita temeljem Javnog poziva za financiranje programskih sadržaja lokalnih medija u 2024. godini.

POSLJEDNJE DODANO: